Mit csináljunk vele ha nagyon küzd az elalvás ellen?
Már két éves, de sose szeretett aludni, napközben se, de pl este még kb két órát "dalolászik" mire végre elalszik (10 körül alszik el végre). Hiába ülünk bent nála, szólunk rá, vagy hagyjuk magára stb..
Nem azzal van a baja, hogy hiányoznánk neki vagy valami, egyszerűen utál aludni.
A lefárasztással se lehet gond, van bent altató zene..
Akinél hasonló a a helyzet, hogy oldja meg?
Ha egyedül nem tud aludni miért nem segítesz neki? Plusz nálunk készülődés előtt egy órával már nincs kütyü/zene. Relax zene sem. Az agy csak pihenjen ilyenkor már, ez is lehet baj.
A rutint is én írtam. Legyen időre a pakolás, evés, fürdés, kicsi mese, vagy beszélgetés aztán alvás.
Amiket kommentben leirtál, nem az aranyos dúdolós gyerekrol van szó. Hanem egy örjöngőről aki nem hagyja a testvérét aludni.
Miért nem alszik a kicsi veletek? Ha egyedül nem megy az elalvás?
Szerinted erre van praktika? Vigyétek magatok közé, amiket elmondtál túl sok inger éri, lehet nem érett a bölcsire. Miért nem vitted már ezzel orvoshoz?
Nálunk is 5:40-kor van ébresztő, 6:40-kor indulunk, nem tudok ezen az egy órán gyorsítani, így is 5:00-kor kelek. 7:00-re bent vannak az oviban/iskolában, mi 7:30-ra megyünk dolgozni. Nem mindenki jár 9-re meg home office-ol.
Ötletem sajnos nincs, ha nincs plusz egy szoba. Ha odafekszel az ágya mellé,fogod a kezét, amíg elalszik, akkor nem nyugodtabb az elalvás? Mi hosszú évekig így altattunk.
Szerintem egyszerűen csak nem kell előbb elaltatni, mint ahogy elaludna. Az én lányom is ilyen, fél 10-10 között alszik el, 7 után picivel kel és délután is alig tudom egy órácskára lelőni.
Ha fáradt lesz, elalszik előbb, ha nem, akkor meg nem igénye és ennyi. Erőltetni nem lehet.
Nekem egyébként erős a gyanúm, hogy a lányom is éjjeli bagoly típus lesz, mint én. Bár ő korán is kel viszonylag, így még nem egyértelmű. Én bármeddig fent tudnék lenni és utána reggel meg bármeddig tudnék aludni. Ez a világ nem nekünk kedvez...
Megvan az esti rutin. Hálózsák húzás, közös olvasás (először én mesélek neki, aztán ő nekem), lámpaoltás, puszi, ölelés és alvás. Ettől a ponttól már nem beszélgetünk, nincs kommunikáció. Ő beszél, dalolászik, majd egyszercsak elcsendesedik és elalszik. Én fekszem a kiságya mellett egy matracon csendben. Este 9-kor vonulunk be a szobájába, előbb nincs értelme... Születése óta ilyen későn elalvó, korábban ha meggebedek sem tudom letenni, ez van.
Milyen az esti rutinotok?
Képernyőt / zenélő játékokat két órával fekvés előtt befejezni, fényeket folyamatosan csökkenteni a lakásban, ugrálós/rohangálós játékokat befejezni, stb. Szóval szépen lenyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!