Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért ébred minden este...

Miért ébred minden este hisztérikusan a 15 hónapos kisfiam? Már egy pár napja minden este elalvás után 3-3,5 órával később felébred es csak sikít, sír. Régebben nagyon szépen átaludta az éjszakát de amióta nem iszik tejet éjszaka azóta csak vizet kér

Figyelt kérdés
Van hogy megiszik 300 ml vizet is egy éjszaka alatt. Felkel, iszik pár kortyot es másodpercek alatt vissza is alszik. Amikor ordítva kell fel akkor percekig ki engesztelhetetlen, szinte azt sem hagyja hogy en vagy párom hozzá érjünk. A másik dolog pedig hogy nem tud egyedül elaludni, ha kisétálok a szobából napközben is akkor csak ordít amíg vissza nem megyek es fogom meg a kezét vagy simogatom a hátát. Ugyan eg a helyzet éjszaka is, addig kell fognom a kezét amíg el nem alszik. Egy szobában alszik meg mindig velünk, a kisállatát karnyújtásnyira van tőlem. Kezdünk nagyon elfáradni már ettől a sok éjszakai ébrenléttől. Van ezekre valami megoldás?

szept. 1. 08:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%
Nekem ez Pavor nocturnus-nak tűnik. Általában akkor jön elő, ha a napközben nagyon kifárad, és nagyon kimerülten alszik el. Alszik eleget napközben? Kivédeni nehezen lehet. Rendesen egyen, igyon, pihenjen napközben.
szept. 1. 08:22
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen. A legtöbb 1,5 éves gyerek nem tud egyedül elaludni. Jobbat mondok, még a 4,5 évesem is igényli hogy ott legyek addig míg elalszik - néha azt is kéri, hogy simogassam. Aztán elalszik és kijövök. Kb 3 éves kora óta nem kell visszamenni hozzá éjszaka, vagyis azóta alussza át az éjszakát.

Az önkívületi ébredés meg lehet pavor, azzal se tudsz mit csinálni, csak megvárni míg kinövi.

szept. 1. 08:23
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Az orditashoz nem tudok hozzászólni, de az, hogy nem tud elaludni egyedül teljesen normális.

Az én 2,5 éves fiam is csak úgy alszik el ha simizem a hátát, közben halkan suttogva verseket meg énekeket mondok neki

Velünk nem csak egy szobában alszik, hanem egy ágyban is

Arra nem kell megoldást találnod, hogy egyedül aludjon el, ez így teljesen normális.

szept. 1. 08:23
 4/24 anonim ***** válasza:
68%
Nekem is pavornak tűnik, de ha ez mindennapos és valóban az, akkor beszélni kellene a gyermekorvossal. Legalábbis azt olvastam róla, hogy ha hetente legalább 3-4 alkalommal van ez, akkor érdemes orvossal egyeztetni. Lányomnál is volt, de csak max hetente egyszer. Kinőtte.
szept. 1. 08:28
 5/24 anonim ***** válasza:
88%
Egyrészt a pavor ilyen kicsi gyerekeknél eszméletlen ritkán fordul elő, másrészt az a lényege, hogy a gyerek nem ébred, álmában őrjöng.
szept. 1. 08:51
 6/24 anonim ***** válasza:
89%

Mert egy 15 hónapos gyerek.

Nem kell címkézni, diagnosztizálni, egyszerűen el kell fogadni ezt az időszakot. Legyetek vele, ennyi.

szept. 1. 08:51
 7/24 anonim ***** válasza:
Nekünk mikor jön a foga akkor vannak ilyen esték.
szept. 1. 12:05
 8/24 anonim ***** válasza:
22%
5os,nekem csecsemo koratol pavoros volt. Pont ilyen. Orjongve ebredt, illetve ugy tunt, de hiaba van nyitva a szeme,nincs ebren,retteg,fel,mutogat ossze vissza a sarokba, felrebeszel. Csak akkornjott elo,utolaf mar tudom, ha nappal nem aludt,nem kipihent vagy betegseg ota a sokaid ejszakat nem aludtuk at pld a kohogestol. Most 4,5 eves, iden mar tobbszor volt hogy kihagytuk a nappali alvast, strand vagy egyeb program miatt es mar nem jott elo. Kinovik ugy tudom max.6 eves korig. Azert van akinek elhuzodik tini korig, az durva lehet, egy tininek mar ereje van es siman nyakon vag, mert fel es teged meg sem ismer ... nem megnyugtathatok, ott kell ulni es egyszer csak abbahagyja es alszik tovabb.
szept. 1. 13:02
 9/24 anonim ***** válasza:

A pavort 9 éves korig szokták kinőni, extrém esetben 12 éves korig.

Mi 3 éves korától voltunk benne 9 éves koráig.

Azóta már csak alvajáró de majdnem visszasírom a pavort.

szept. 1. 13:16
 10/24 anonim ***** válasza:
Utolso, merre maszkal vagy hogy? En egyszer ebredtem tinikent a nappaliban ulve es eleg para volt... most emeleten alszunk, felnek hogy ejszaka leesik az biztos. Remelem nem huzzuk be ezt is.
szept. 1. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!