Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Este miért nem akar aludni?...

Este miért nem akar aludni? Miért alszik el nehezen?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos lányom (3 héttel hamarabb született) , a nappali alvásokkal semmi gond, 5-7 perc alatt rosszabbik esetben 10-15 perc alatt elalszik. Az este viszont katasztrófa. Majdnem 1/másfél órát ringatjuk mire elalszik. A kiságyban is csak játszik és felül. Nem sír,nem nyöszörög, csak ha altatni akarjuk és jelzi hogy ő még nem akar aludni. Általában egy hónappal ezelőtt elaludt 21:00-re. Aztán át állt 22:00re, most pedig már lassan 23:00-0:00 közt alszik el, és bármit csinálunk a férjemmel nem alszik. Pedig nem éhes (ha kínálnám még étellel nem kéri), nem szomjas, tiszta pelus, puki, kaki, büfi van rendesen, látszólag minden rendben csak este jön rá a játszás, pedig nappal is egész nap kúszik, mászik, gyakorolja az ülést (fel tud ülni de még támasztja magát a kezével és most igyekszik csak fél kézzel tartani magát), ezalatt a másfél hónap alatt jött ki az első 6 foga egymás után. De ha fogzik ha nem fogzik akkor is egyre későbbre tolja az alvási időt. Viszont reggel ugyanakkor kel fel (7-8 közt). Próbálnám leszokatni az ölben ringatásról, de egyszerűen nem alszik el ha nincs ölben csak játszik és felfedez. Miért van ez hogy nappal könnyen elalszik de este nem?

okt. 25. 06:44
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként próbáltam pár napig kevesebbszer altatni de sokkal tovább volt fent este és sokkal nyűgösebb is volt. Szóval nem hinném hogy kialussza magát nappal.
okt. 25. 07:11
 2/12 anonim ***** válasza:

A ringatás jól elszórakoztatja, azért nem akar elaludni.

Ha játszik, hagyd, szépen el fog közben aludni.

Egyébként a napirendje is érdekes lenne, mert feltehetöen vagy túl sokat alszik nap közben, vagy at utolsó nappali alvás túl késön van, de az is lehetséges, hogy nincs eleget szabadban, friss levegön, minden nap legalább egy órára ki kellene vinni, és engedni tombolni.

okt. 25. 07:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az esti elalvása szerintem nagyon késő. Azt nem írtad nappal hányszor és mikor alszik? Lehet sok a napi alvása. Fiam ilyenkor már kétszer aludt csak egy rövidet és egy hosszabbat ebéd után. 20-20:30 kor aludt el este és reggel 6-7 között kelt. Még nem volt egy éves amikor pedig átált az egy alvásra.
okt. 25. 08:25
 4/12 A kérdező kommentje:

Ha nem ringatom képes akár éjjel 2ig is fent ülni. Próbáltam hagyni, tapasztalatból mondom hogy csak lefárasztja magát teljesen és csak nyűgös de nem alszik akkor sem csak túlfárad de nem hajlandó elaludni.

3x1 órát alszik napközben, (9:00-13:00-17:00). Minél többet viszem friss levegore annál jobban "bepörög" estére. Már ezt is figyeltem. A fürdéssel is pont fordítva vagyunk, másnak fürdés után álmosodik a baba, az enyém akkor ébred fel mégjobban.

Szerintem is késő az esti elalvása, pont ezért írtam mert nem tudom hol rontom el. Próbáltam 2x altatni napjában, hogy körülbelül ugyannyi idő teljen el az alvások között, de estére túl fáradt és akkor már tényleg nagyon nyűgösen ment az elalvás.

okt. 25. 08:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. A harmadik alvás szerintem már nem kell neki azért nem alszik este. Azt hagyd el és este korábban tedd le legyen előbb meg az esti rutin a fürdetés miegymas. Van akinél brutál az átmenet nagyon nyűgös fáradt a baba, de van amelyik meg tök jól elvan. Nálunk a harmadik nappali alvás elhagyását észre sem vette, de a kettőből egy az egy rémálom volt hetekig.
okt. 25. 08:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot. Megpróbálom.
okt. 25. 08:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, 3 alvas mar sok neki.

Amugy ringatas helyett esetleg megprobalhatod este kicsit tologatni babakocsiban. Nekunk igy szokott le a ringatasrol, elaludt babakocsiban majd betettuk az agyba. Aztan a vegen a babakocsirol is leszokott, mar csak melle kell fekudni este es ugy alszik, de mar 1,5 eves, ez 10 honaposan nala is elkepzelhetetlen lett volna.

okt. 25. 10:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. 🙂 Az a helyzet, hogy a lányom iszonyatosan makacs már most. (Nem hibáztatom, én is és a férjem is nagyon makacs természetűek vagyunk, mit is várok akkor a 10 hónapos lánykámtól.) Szóval, próbáltuk már hogy ülve tartjuk csak az ölünkben, énekelünk, simogatjuk de így sem alszik, próbáltuk éneklés (tente baba tente és társai suttogva), és simogatás nélkül, nem alszik. Próbáltuk magunk mellett altatni, de teljesen bepörög tőle mert "játszás idő"nek fogja fel és csak gagyog, mászik, kúszik, kacag, hiába próbáljuk simogatni, közel vagy távol magunktól, csak kúszik-mászik oda vissza. Próbáltam baba kocsiban, de csak nézelődik, forgolódik, és gagyog, vettünk hintaszéket, abban sem alszik el csak mászna ki belőle. Próbáltuk hogy más altassa akkor is csak gagyog. Azt is próbáltuk hogy függőlegesen tettük magunkra úgy jarkaltunk vele, 2 napig működött, aztán az sem volt jó. Próbáltuk másik irányba tenni a fejét az ölünkben, egy hétig volt jó aztán megint nem. Próbáltuk az ő ágyába, nagyjából 2 percig van nyugodton bármit csinálunk, aztán négy kézlábra áll és "hintázik", vagy csak vergődik amíg rá nem fekszik a cumira és el nem kezd sírni. A sírás után 2 percel szépen befelé fordul és alszik mint a kisangyal. :/ próbáltuk állva is hogy nem járkálunk, nem ringatjuk, de akkor teljesen nyitva tartja a szemét le sem csukja és csak gagyog. Egyedül csak úgy alszik ha járkálunk vele, vagy esetleg egy fél óra alatt ha autóval utazunk. De ugye az sem opció hogy mindig autóval járkáljunk céltalanul hogy elaludjon. Valahogyan meg kellene tanítanom a ringatásról való leszokatásra. Eddig eredménytelenül. Én voltam egyébként ebbe a hibás, mert felújitás alatt volt a lakás, addig szépen elaludt magába a saját helyén egy kis buksi simivel, dúdolással. Azonban 2 napig anyósoméknál aludtunk a felújitás miatt, nem akart egyáltalán aludni mert minden érdekelte, akkor jött a nagy ötletem hogy ringatva elalszik, persze el is aludt, de azota is úgy alszik mert rá jött hogy az neki jó. :/ na most, az én derekamnak már annyira nem jó mostmár.
okt. 25. 12:35
 9/12 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként már mindenféle fehérzajt próbáltam de akkor sem alszik.
okt. 25. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:
3,5 vagyok. Ismerős a fiam 13 hónapos lesz. Fehér zaj, simogatás, éneklés, dudolás stb minden megvolt már. Éjjel alszik az ágyában. Nappal csak babakocsiban hajlandó, ezért vettünk itthonra egyet altató kocsinak. Próbálom jó ideje leszoktatni róla, de nem akarja. Vagy ott alszik vagy nem alszik ez van 4 hónapos kora óta.
okt. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!