Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Közel 3 éves gyereket mikor...

Közel 3 éves gyereket mikor viszitek aludni ebéd után?

Figyelt kérdés

Októberben lesz 3.

Mivel nem ugyanakkor ébred minden reggel, az eltelt időt szoktam nézni.

Ébredéstől számítva, 5 óra múlva ebédel, és kb 5 és fél előtt indulunk aludni, mese, lefekszik, helyezkedik, max 5 perc múlva már horkol. De akkor is, ha 12 órát aludt éjjel, akkor is ha keveset.

Úgy szoktam nézni, hogy 5 és 3/4nél már aludjon (vele nem szabad késni, átbillen, katasztrófa)

De az elmúlt 3 hétben:nagyon álmos,minden jól megy, minden a megszokott,ágyba bújik aztán pár perc múlva elkezd mocorogni, mégsem alszik el mert nem tud. Van, hogy 30-40perc is.

Vigyem később? már korai neki? Vagy mi lehet a baj?

Elhagyni az alvást még biztos nem akarja, mert lazán durmol még 2.5 órát is, a szobája le van hűtve, a melegre se gondolnék.

#alvás #délután #3 éves #Túlfaradt #Nem álmos
júl. 31. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
5 éves koráig a lányom 12-15-ig aludt. Kb mindenhol. Oviban,itthon, rokonoknál,strandon,kirándulás közben... 🤣
júl. 31. 14:41
 2/9 A kérdező kommentje:

A nagyobb fiam is, ő fél1-fél4, a kicsi is nagy alvós ebéd után, este sincs vele gond, de ezt nem tudom hova tenni.

Sokszor pont az van, hogy menni kell már előbb, mert nem bírja, nem az, hogy még fél órát küzd.

júl. 31. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Szeptemberben lesz 3. Úgy ahogy a bölcsiben, fél 1-től alszik általában fél 3-ig.
júl. 31. 14:46
 4/9 A kérdező kommentje:
És mikor kel reggel?
júl. 31. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Nem vittem. 1,5 éves kora óta nem volt hajlandó aludni
júl. 31. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk dél, negyed egy az ebéd, mindegy, mikor ébredt (ha későn, akkor inkább tartalmasabb a reggeli, és kimarad a tízórai), utána megy aludni.
júl. 31. 15:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
6 órát van ébren délelőtt, 2-t alszik, 6-ot délután, így 10 órát alszik éjszaka. 8-kor kel általában, így du. 2-től alszik. De ősztől óvodás lesz, akkor majd ahhoz alkalmazkodunk, előbbre hozunk mindent.
júl. 31. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Attól függ hétköznap van-e vagy hétvége, férjem viszi-e vagy én? Általában 5:40 és 6:40 között keltjük reggel, hétvégén legtöbbször csak 8-kor kel.

Este pedig 8-9 között alszik el.

júl. 31. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk napirend van, muszáj, különben borulnak nála a dolgok.

Fél 7-kor keltem, ha addig nem kelt fel magától, mert amúgy sokszor felébred addigra.

Negyed 12 körül ebédelünk, aztán kb. 11.40-12 között alszik, 1 órát hagyom ilyenkor.

Este 8.30-9 között megy aludni, néha mondjuk van fél 10 is, mire elalaszik.

júl. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!