3éves múlt gyerekem evésére tipp?
Próbáljatok minél többször együtt enni, együtt asztalhoz ülni. Lehetőleg mindent kóstoljon meg, amit ti is esztek, nálunk ez a szabály, ha nem ízlik, nem kell enni belőle, de egy kóstoló azért kell.
Természetesen olyan ételeket is főzök, amik a kedvére valóak és az ésszerűség határán belül vannak (pl.imádja a spagettit, de nyilván nincs a héten 3x, stb), tízórait, uzsonnát megpróbálom “feldobni”, pl. állatos sütikiszúrót használok a szendvicsnél a falatkák készítésére.
Ha valamit nem kér, hát nem kér, megpróbálok nem ügyet csinálni, egyszer csak meg kell éheznie…
Szelektív evéssel kapcsolatban esetleg a szenzorosság jutott eszembe, nem tudom, mennyire jártatok ennek utána, valamint tudom javasolni a Béres cseppet C vitaminnal szedve, étvágy javítás céljából.
"Ez baromi kevés szerintem, bár súlya magassága átlagos és normális."
Szerinted kevés. A gyermek szervezete szerint meg elegendő. El kell dönteni, hogy a te vélelmed a fontosabb, vagy a tények. Ilyen esetben nem kell erőltetni és stresszelni a gyereket, mert megutáltattátok vele az evést. Nem véletlenül ordít, már elege van az egész cirkuszból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!