Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 1,5 éves gyermeketek hogy...

1,5 éves gyermeketek hogy aludt el nálatok?

Figyelt kérdés
1,5 éves lassan a fiam. Kezdetben a nagyszobában altattam kézben vagy babakocsiban (még 1 szobában van velünk az ágya, kicsi a mostani lakás). Kb 1 éves kora óta van az, hogy a férjem és közöttem alszik el. Ha elaludt, berakom az ágyába, alszik is tovább. 1-2x kel fel akkor közénk veszem, ha úgy van vizet adok neki, majd rövid időn belül vissza is alszik. Ezzel rosszat csinálok, vagy nem gond? Nálatok is igy megy? Ha nem akkor hogy csináljátok?

júl. 24. 18:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy akkor ha hajnalban visszaalszik, akkor is visszarakom az ágyába és semmi gond nincs utána.
júl. 24. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyanígy altattam. Nappal kendőben, éjjel köztünk alszik el és attesszük, ha felkel hozom vissza és alszunk tovább. Nekünk ez így jó, így tudunk a legtöbbet pihenni.
júl. 24. 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Pici baba kora óta a nagy ágyban alszik el, majd átrakom a saját ágyába. Éjszakai ébredésnél max vízet iszik és alszik tovább.

Ő is a mi szobánkban van, szintén kicsi a lakás.

Amúgy meg mesét olvasunk, majd egy kis ökörködés, aztán éjszakai fény mellett összebújúnk és úgy alszik el.

júl. 24. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Kislányom a szobájában alszik. Nem akartuk magunkhoz venni. De éjszaka cicizik így a matracot földre tettem (a szobájában a kiságyán kívül van egy ágy is nekem) így azon alszik kb 2-3-kor kel fel, cicizik és alszik tovább reggel 7-8-ig. Őszintén már semmi lelki erőm azzal vacakolni este hogy kiságyba rakom és vagy fel kel rá vagy nem, éjszaka még erőm nincsen betenni a kiságyába.

Az lemaradt hogy 2-3-ig egyedül alszik, addig én a hálóban, onnantól pedig mellette alszok.

Szerintem egyébként a ti megoldásotokkal sincs baj. Úgyis elnövik, nem nagyon látok 5-6 éves gyerekeket szülőkkel aludni.

júl. 24. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Cicin altatom el, amikor elenged, akkor a saját ágyába rakom be. Most próbálom leszoktatni az éjszakai szopikról, inkább kevesebb, mint több sikerrel, az éjszaka folyamán fáradtságomtól függően kerül át a nagy ágyba mellém a babaöbölbe, illetve a mellemre. Olyan hajnali 4-5-től kezdve meg úgy alszunk, hogy mellem a szájában, és kvázi cuminak használja (van cumink... csak minek). Nagyon elegem van belőle, de van másik, nagyobb gyerek, akit nem szeretnék felébreszteni az ellenkező sírással, na meg amikor nem adok neki cicit, akkor 10percenként szaladgálhatok hozzá a gyerekszobába ringatni, míg így általában elég éjszaka 2-3 ébredés és aztán alszunk tovább nyugiban. A nagy 1,5 évesen már éjszaka nem cicizett, de ő is velünk, mellettünk aludt a nagy ágyban. Csak ha megébredt, akkor simogattam, összebújtunk, és neki ez is elég volt. Elaludni mondjuk ő is cicin aludt el, ~2 éves koráig. Most 4 éves, alapvetően a saját ágyában alszik el, aztán éjszaka valamikor 11 és 2 között átjön közénk. Már nem ébreszt fel senkit, önjáró :D De nem zavar senkit, elfér, és amíg a kishúga rendszeresen mellettem köt ki, nem is lenne igazságos őt "kitiltani".
júl. 24. 20:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Cicin altatom, mellettem alszik szinte mindig. Most már 3 lesz, sokszor nem a mellemen alszik el, hanem elmászik az ágy sarkába és ott egyedül. Egyszer-kétszer még ébred éjszaka, addig nem akarom külön tenni. (A férjem teljesen külön alszik, rossz alvó és arra is felébredne, hogy én kijárkálok.)
júl. 25. 07:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk tápszeres. Vacsora, fürdés után megy a szobájába a kiságyba, még elmesélem neki a napunkat, mint egy mesét, meg hogy holnap miket fogunk csinálni, aztán odaadom neki a tápszert, és kijövök. Mire elfogy szinte már el is alszik,még fordul egyet, és reggelig meg se mukkan. Van kamerás bébiőrünk, ott még szoktam figyelgetni, hogy minden rendben van-e.

A héten lett 1,5 éves, de 11 hónapos kora óta így megy. Előtte a mi szobánkban aludt, de akkor is a saját ágyában, mert köztünk mindent csinált, csak aludni nem volt hajlandó :D

júl. 25. 11:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Enyem is masfel eves, a szobajaban alszik egyedul, mellefekszunk a matracara amig elalszik.
júl. 25. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!