2 éves kisfiam nem akar aludni, de miért?
Már nagyon fáradt és kimerült. Eddig nem volt gond az alvással. Kb 2 hete kezdődött, se délben se este nem akar elaludni. Néha a déli alvás kimarad és még akkor is órákat kell várni, hogy este elaludjon. Ringatni nem hagyja magát. Amikor már elalmosodik elkezd valamit beszélni vagy játszani, hogy kimenjen az álom a szeméből. Foga nem jön.
Nem értem mi ez a hirtelen változás. Már nagyon fáradt vagyok. Este van, hogy éjfél mire elalszik és 9kor már fel is kel fáradtan. Mi lehet a gond?
Vannak közös progijaitok,pl fakocka/műanyag-építés, mesekönyvnézegetés,labdagurigatás,mondókázás?
Lehet,hogy nem fárad le?
Panelban laktok? Ott lehet, hogy nem tudja kimozogni magát, lehet,hogy nagyobb a sétaigénye.
2 éves kora körül az én kisfiamnak is volt ilyen időszaka, ebben a korban jönnek rá, hogy erősebb a saját akaratuk mint anya. :D
Nálunk az vált be, hogy besötètítünk a szobában, meséltem neki és azt mondtam nem kell aludni, csak pihenjünk kicsit.
Az este nehezen elalvásra pedig: túlfáradt, túlpörög és átkapcsol az agya túlèlès üzemmódba, mivel nem aludt el időben. Variálj a déli alvás idejèvel, próbáld előbb -kèsőbb, könnyebb lesz aztán az esti alvás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!