Hosszab távon nem lehet ebből problémánk?
Első kisfiunk most van a 8. hónapban.
Az elejétől kezdve úgy altattuk hogy mellettem feküdt, és cickózás közben elaludt, férjem mindig ekkor teszi át a kiságyába.
Hosszabb távon nem lehet ennek hátránya?
Olvastam az interneten, volt aki fizetett altatási tanácsadónak, és olyan tippet kapott, hogy lekell tenni a kiságyba ha sír felvenni megdajkálni visszatenni ha sír megint felvenni vissza tenni, és ezt addig csinálni amíg elnem alszik, nyílvám ez egy elég jó kis türelemjáték.
Kedves anyuka társaim ti nálatok hogy voltak ezek a dolgok?
Amit csinálsz, az teljesen jó.
Amit olvastál, az alvástréning, ami nagyon káros.
Pont ugyanígy csináltuk. Most másfél éves, még mindig így csináljuk csak már nem szoptatom, de mellettem alszik el, utána átvisszük a kiságyba és ha megébred reggel, akkor hozom magunk mellé és még visszaalszunk együtt egy picit.
Semmi káros hatását nem látom ennek. Azért csináltuk így mert nekünk így volt jó, a gyerek igényeihez alkalmazkodtunk, de nekem is jó együtt aludni vele.
Egyetlen hátránya van, ha néha nem tud visszaaludni és csak vergődik, akkor mi se tudunk tőle, de ez ritka.
Nálunk is így van, ahogy Nálatok. Elalszik köztünk, velünk, rakjuk a kiságyba, ami a mi szobánkban van. Születésétől kezdve így van, semmi káros hatását nem látom, tapasztalom. Már 2 és fél éves. Most készül a saját szobája, ha szoktatjuk majd át, Mellette alszunk eleinte, majd szép lassan egyedül hagyjuk, de bármikor átjöhet közénk. A 3 naggyal is így csináltuk, semmi gond Velük.
Eljön az az idő, amikor már látni sem akar majd, nemhogy együtt aludni. 🤪
Nem hiszem, mi is így csináljuk. Jelenleg is, 15 hónapos. Tulajdonképpen ha még később is megmarad hogy mellé kell feküdni, esetleg simogatni, mesélni az sem baj. Van olyan gyerek aki ezt igényli, lehetőség szerint meg kell neki adni. Nekem szerencsére lehetőségem is van, szívesen is teszem.
Nem értek egyet azzal hogy feleslegesen kinlódtassuk a gyereket. Egyébként a mi esetünk még a jobbik, hiszen vannak akiknek ennél nehezebben megy az altatás.
Azt megértem ha valakinek valami nyomós oka van rá, de az esetek többségében erre nincs nyomós ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!