Tíz hónapos a kisfiam, egy hete kezdett el járni , és azóta nem tudom időben lefektetni . Állandóan ugrál és játszik… pedig már órák óta aludnia kellene. Eddig 8-9 között aludt el , most viszont éjfél is elmúlik. Hogy tudnám visszaszoktatni?
Eleinte szoktak ilyenkor nyugtalanabbul aludni, de ezt semmiképp sem kellene hagyni szerintem.
Hogy altatod? Az én fiam általában cicin alszik be, de volt egy időszak (talán pont a járás meglódulása körül), mikor nem aludt bele a szopcsiba. Olyankor ringatva próbáltam altatni, ha nem hagyta magát, betettem a kiságyba. Egy darabig pörgött magának, aztán vagy bealudt, vagy ha megunta és sírni kezdett, akkor bementem hozzá, felvettem és megint ringatni kezdtem. Egy idő után feladta és bealudt, de játszani, rohangálni nem hagytam akkor sem.
Le van fárasztva napközben rendesen? Pl. járkál kinn sokat a levegőn?
Esetleg az ellenkezője, hogy hamarabb elfáradna, de átlendül a holtponton?
Ki kell kísérletezni a megfelelő időpontot és módot az altatáshoz, de tudja, hogy az alvásnak van olyankor ideje, nem a pörgésnek.
Hányszor alszik egy nap, és mikor?
Az én fiam is 10 hónapos, szintén jár, és bár tegnap sokáig fentvolt, ezt annak tudtam be, hogy túl későn aludt délután. Már több nap is 1x aludt, kb. max fél 3-ig, akkor időben lefeküdt. Ha délelőtt is aludt meg délután is, nem lehetett időben altatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!