Hogyan tudok az 5 éves kislányomat önálló alvásban segíteni?
Az a baj, hogy kicsit szerintem már késő.. 5 éves és eleve nem kellene éjjel felébrednie. Mivel viszont már nagy, ha nem talál ott (a megszokott módon) akkor igenis ki lesz élezödve arra, hogy ha áthív, utána már ott maradj.
Nekem a fiam mindig a saját ágyában aludt. Éjjel se vettük ki, akármi is volt, nem tettük magunk közé, ha felébredt visszaaltattuk.
De hálisten alig volt ilyen 1 éves kora után. De ha mégis, és kérlelt, kicsit odamentem, elmondtam neki, hogy mindenki a saját ágyában alszik, miután elaludt visszamentem én is a helyemre aludni. Kb 2,5-3,5 éves kora között volt néha, hogy ki akarta erőszakolni, maradjak ott, de nemtettem. Így reggelente se kelt soha arra hogy ott vagyok vele. Megszokta. Mindenkinek jobb így. Ő is mindjárt 5 éves. Szerintem ebben a korban màr amugy fel tudja fogni ezeket a dolgokat, màs kérdés hogy nem szokta-e meg nagyon a más módokat, mert akkor viszont pont elég nagyhozzá, hogy továbbra is kikövetelje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!