Ezt te rontottad el, eléggé. Egy 4-5 éves gyereknek sem a cumi sem az üveg nem való, tönkreteszi teljesen a fogát. Korából adódóan értelmes, így beszéld meg vele. Meg kell neki magyarázni hogy azt csak kicsik hadználják ő pedig ügyes nagylány akinek nincs rá szüksége. Ha nem megy akkor ajánlj neki cserét, biztos van olyan amit nagxin szeretne. Nálunk pl 3 évesen elvitte a télapó de hozott helyette ajándékot.
2017. febr. 16. 06:43
2/10 anonim válasza:
Nálunk az oviban is voltak gyerekek, akik 5 évesen még cumival v. cumisüveggel aludtak el, mert abból itták az alvós/kelős kakaót. Azt olvastam anno, hogy kb. 6 éves korig van jelen a gyerekekben a szopizás igénye, utána elmarad. Szóval talán nem szokványos, de nem is nevezhető kórosnak, hogy egy 5 éves még használja a cumisüveget is.
Kérdező, én is hasonlóan próbálnám mint az első, próbáld vele megbeszélni, hogy ő már nagylány ehhez, poharat is tud használni, ezt hagyja a babákra. Esetleg már most trenírozni arra, hogy majd adja oda a húsvéti nyúlnak, aki cserébe tutti ajándékot hoz érte, a cumisüveget viszont elviszi egy kicsi babának.
2017. febr. 16. 07:36
3/10 anonim válasza:
Küldtem privit lassú és gyors módszerről. :-) A lehurrogókkal nem kell foglalkozni. Vannak gyerekek, akik még suliban is az ujjukat szopják alváshoz. Neked szerencséd van, mert a tárgyat vagy fokozatosan vagy drasztikusan, de el lehet venni. Míg az ujját szopó gyermeknek magától kell megérnie a döntésre.
2017. febr. 16. 07:38
4/10 anonim válasza:
Szerintem első körben alváshoz maradjon, de napközbenre beszéld meg vele, hogy elteszitek. Lelkesítően és dicsérve,akár jutalommal a napi rendes ivásért. Pohár helyett lehet, hogy jobb átmenet a csőrös kupakos üveg (pl. kubus). Szerintem ahogy az ujjszopás, a cumi sem "vészes" azért még ekkora korban, de más az, ha csak elalváshoz kell, és más, ha a gyerek gyakran fordul ehhez, pláne ha rendes mennyiséget is csak így iszik. Lehet, többet kéne ölelgetni, közös programozni, ott maradni vele elalvásig, vagy legalább valami másik tárgyra (plüssállat, baba) kéne átvinnie ezt a "funkciót", amit persze csak akkor lehet, ha nyitott rá.
2017. febr. 16. 08:19
5/10 anonim válasza:
3éves volt a nővérem kisfia, amikor még ő is cumisüvegezett. Jött a karácsony és megbeszélték vele, hogy be kell raknia a fa alá és a Jézuska elviszi, mert született valahol egy kisbaba akinek nagyon kell a cumisüveg. Ezt már jóval karácsony előtt elkezdtékneki mondogatni, hogy készüljön fel rá. Aztán berakta az üveget a fa alá egy-két éjjel még felkelt, kérte, tesóm bögréből adott neki inni, de utána semmi gond nem volt. Nem is sírt érte. Próbálj ki valami ilyesmit. Vagy ha valamit szeretne nagyon, akkor mondhatod, hogy a cumisüvegért cserébe.
2017. febr. 16. 09:08
6/10 anonim válasza:
Csökkentsd az időt,amikor cumizhat. Pl. lefekvés előtt és ébredéskor ihat a cumisüvegből (utána fogmosás!), de napközben már nem. A fogai is szabálytalanul nőhetnek, ha túl sokat van a szájában a cumi. Mit iszogat napközben? Mert ha cukros ezt-azt, első lépésben azt is kicserélhetnéd tiszta vízre.
A kisfiam még 7 (vagy 8?) évesen is cumiból itta a reggeli és esti tejet. Elmondása szerint azért ragaszkodott hozzá, mert szeret fekve inni. Ekkor már vendégségbe, utazáshoz nem vittük az üveget, de otthon ragaszkodott hozzá, én pedig nem gondoltam, hogy baja lesz tőle.
2017. febr. 16. 17:01
7/10 anonim válasza:
Mi azért előbb engedtük el, de szerintem a lényeg ugyanaz. Ő már tudatosan kell, hogy elengedje. Mi előre megbeszéltük, hogy mikor fogjuk eltenni. Megmutattam a dobozt, és számoltuk a napokat, elbúcsúztattuk a cumit, és együtt raktuk el. Bevált.
2017. febr. 16. 17:34
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az okos válaszokat! Tetszettek! :) Megpróbálom én is azt, hogy már csak este kapja meg a cumisüveget, s napközben meg elterelem róla a figyelmet. Ha egésznap pohárból iszik, s nem is kéri az üveget, az már egy jó pont, és azt mondhatom majd , h haladunk. :)
Remélem sikerűlni fog! Az oviban is csak alvásidőben adják neki oda. Remélem itthon is menni fog!
2017. febr. 17. 06:09
9/10 anonim válasza:
A kubus palack és a vízivásra szoktatás nálunk is jó átmenet volt, igaz, az én gyerekeim 3 éves korukra (ovikezdésre) elhagyták a cumisüveget.
2017. febr. 18. 11:10
10/10 anonim válasza:
Nem elterelni kell a figyelmét, hanem nincs cumisüveg,és kész. Nem 5 évesnek való, hanem a babának. Helyette van nagyon csini, vagány pohár, amit ő válsszthat ki és csak az övé.Én így csináltam, nem lett lelkibeteg a gyerek, hanem azóta átalussza az éjszakát. Reggel mindketten kipihenten kelünk. Ha szülő az ember, időnként szükség van némi határozottságra. Más a játszocumi és más a cumisüveg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!