Hogyan lesz egy baba jó alvó?
14 hónapos a kisfiam. Az a tapasztalatom, hogy ha valami jól, könnyen működik a gyereknél az anyukák hajlamosak azt hinni, ez az ő erdemük, nevelés kérdése (pl kezdetektől a kiságyba kellett volna szoktatni, az én gyerekeim pár hónapos koruktól atalusszak az éjszakát, nem nyitogatjak a konyhaszekrenyt és szedik ki a lábasokat... Másfél évesen már szobatiszta, stb).... Pedig csak mazlijuk volt, az alvás az pont egy ilyen.
Engem is nagyon frusztrált másoktól hallani, hogy az ő gyerekük mennyit alszik, keveset ébred, mikor az enyém csak séta közben babakocsiban aludt hónapokig (muszáj voltam esőben, fagyban, szélben napi 4-5orat kint körözni vele), éjjel meg 6-8x felkelt cicizni.
De aztán elfogadtam, hogy ez ilyen, majd lesz jobb, változik....
És képzeld, 13honaposan, mikor azon főtt a fejem, hogy hogy szoktatom le az éjjeli szopizasrol (már nagyon el akartam hagyni, terhes voltam), akkor a semmiből egyik napról a másikra az éjjeli 6ebredesből lett 0-1, így ezt szépen meg is oldotta magának, meg mielőtt megvontam volna tőle a cicit.
Szerintem ez az 1szeri ébredés 2 évesen nem sok, én felnőttként is megebredek pisilni, vizet inni.... Kiskoromban is emlekszem 4evesen minden éjjel atmentem anyuhoz, hogy szomjas vagyok, aztán míg hozott nekem inni, addig bebujtam az ágyába és már nem lehetett kiszedni onnan.
Omega 3-mat adsz neki rendszeresen?
Mi 4 hónapos kora óta adjuk. Megúsztuk az alvási regressziókat is. Csak fogzásnál ébredt.
Az én fiam másfél éves és aszik egész éjjel általában,de van amikor megebred inni,vagy csak lerugja a veseimet(együtt alszunk)annyira forgolodik,mocorog.
Nem hinnem,hogy rosszul csinálunk valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!