Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan lesz egy baba jó alvó?

Hogyan lesz egy baba jó alvó?

Figyelt kérdés
Az én gyerekem kettő lesz és még mindig felkel egyszer néha, néha meg nem de gyakrabb azért hogy felkel. Fél éves koráig sokszor kelt azóta úgy egyszer de ez nem igen múlik, iszik aztán alszik tovább. Ismerőseim akiknek gyereke átalussza eleje óta éjjelt azt mondják azért mert ők jól csinálják én meg nem...de még konkrétumot nem hallottam mit csinálnak ők jól én meg nem???? Van volt lesz mindigis fix napirend, fix alvás délután, fix fekvés este, esti mese alvás előtt, minden nyugodt, csend van sötét van. Mégis én mit csinálok szarul valaki mondja meg :(.

2023. szept. 5. 13:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

14 hónapos a kisfiam. Az a tapasztalatom, hogy ha valami jól, könnyen működik a gyereknél az anyukák hajlamosak azt hinni, ez az ő erdemük, nevelés kérdése (pl kezdetektől a kiságyba kellett volna szoktatni, az én gyerekeim pár hónapos koruktól atalusszak az éjszakát, nem nyitogatjak a konyhaszekrenyt és szedik ki a lábasokat... Másfél évesen már szobatiszta, stb).... Pedig csak mazlijuk volt, az alvás az pont egy ilyen.

Engem is nagyon frusztrált másoktól hallani, hogy az ő gyerekük mennyit alszik, keveset ébred, mikor az enyém csak séta közben babakocsiban aludt hónapokig (muszáj voltam esőben, fagyban, szélben napi 4-5orat kint körözni vele), éjjel meg 6-8x felkelt cicizni.

De aztán elfogadtam, hogy ez ilyen, majd lesz jobb, változik....

És képzeld, 13honaposan, mikor azon főtt a fejem, hogy hogy szoktatom le az éjjeli szopizasrol (már nagyon el akartam hagyni, terhes voltam), akkor a semmiből egyik napról a másikra az éjjeli 6ebredesből lett 0-1, így ezt szépen meg is oldotta magának, meg mielőtt megvontam volna tőle a cicit.

Szerintem ez az 1szeri ébredés 2 évesen nem sok, én felnőttként is megebredek pisilni, vizet inni.... Kiskoromban is emlekszem 4evesen minden éjjel atmentem anyuhoz, hogy szomjas vagyok, aztán míg hozott nekem inni, addig bebujtam az ágyába és már nem lehetett kiszedni onnan.

2023. szept. 5. 14:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Omega 3-mat adsz neki rendszeresen?

Mi 4 hónapos kora óta adjuk. Megúsztuk az alvási regressziókat is. Csak fogzásnál ébredt.

2023. szept. 5. 16:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Az én fiam másfél éves és aszik egész éjjel általában,de van amikor megebred inni,vagy csak lerugja a veseimet(együtt alszunk)annyira forgolodik,mocorog.

Nem hinnem,hogy rosszul csinálunk valamit.

2023. szept. 5. 18:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Na hát az rendben is van amit írsz csak hogy az enyém arra ébred meg ha nyekken egyet a fa padló. Éjjel ha ki kell mennem mosdóba nem merem lehúzni wct mert néha már arra is megébred hogy lábujjhegyen kimegyek pedig nem mosdó mellett alszik és nem is az én szobámban...xD Mi ha alszik szellemek vagyunk itthon kb. Ez van :D azért remélem második nem ilyen lesz mert pontosan attól félek, h a nagy baromi hangos egy gyerek állandóan tanítjuk hogy nem kell folytok üvöltve szólni , halljuk és figyelunk plusz ha valamire nemet mondok visítani sem kell. Amilyen hisztiket néha csap arra a holtak is felkelnek. Nyilván ha mindig teljesülne az igen erős akarata akkor csendben lenne na de hát olyat nem játszunk hogy ráhagyok dolgokat csak hogy csend légyen. Szóval adja az ég hogy a második jó alvó legyen. Nem olyan nagy a lakás, nem tudok úgy elkülöníteni hogy semmi zaj ne szűrődjön.
2023. szept. 6. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!