Hogy néz ki az esti rutinod a 4-5-6 hónapos babáddal?
D-vitamin, fürdés, cici és alvás. Igazából cicin alszik.
Általában ez egy órát vesz igénybe. Ha nem alszik el cicin, akkor jóval többet. Általában 7-kor állunk neki, ha minden jól megy akkor 8-kor már kiságyban van, ha nem, akkor legkésőbb 10-kor, legalábbis eddig az volt a max.
4,5 hónapos
Enyém lassan 6 hónapos, de kb 2 hónapos korában beálltunk arra, hogy 19:30 és 20:00 között fürdik. Az általában 10 és 30 perc között van, most hogy nagyobb, egyre hosszabb ideig szeret fürdeni. Van, hogy velem fürdik a nagy kádban, olyankor van a hosszabb fürdés.
Fürdés után öltözés, addig az apukája előkészíti a szobát: behúzza a függönyt, felkapcsolja a macis lámpát. Ha ő fürdette, akkor ezeket én csinálom.
Behozzuk a szobába, megnézzük a macit, bebújunk az ágyba, cici és alszik. Ez egy 20 perces procedúra.
Ha nem akar aludni, mert túlpörgött vagy valamiért nyűgős, akkor elolvasom neki az Amikor a kisállatok elfáradnak könyvecskét. Nagyon szereti nézegetni a képeket benne. Ilyenkor 30 és 40 perc között van az elalvás.
1 órát hagyom a mi ágyunkban, hogy elmélyüljön az alvása, utána átrakom a kiságyba.
Kb. 3,5 hónapos volt, mikor “beállt” ez a rutin, amit azóta is tart. (23.-án lesz 7 hónapos)
Habtapi szőnyegen/ a mi ágyunkon hasal, nézelődik, vagy a pihenőszékben ücsörög, közben “beszélgetünk” aztán 7-fél 8 körül fürdés, 19:45-20:00 körül a saját ágyában megkapja a tápszert, aztán büfi, majd pocakra fektetem, és már alszik is, mint a bunda kb. 5:00/5:30-ig. Nagy ritkán felkel egyszer enni 2:30-3:00 körül, de akkor utána 7:00-8:00-ig alszik.
Magát altatja el, nagyjából olyan 5-10 perc alatt. De van, hogy már annyira beüt a kajakóma, hogy amint leér a buksija nyomja is a szunyát.
(3 hónapos koráig viszont szenvedtünk rendesen, este 8-tól éjfélig ment a hasfájás miatti keserves ordítás, 3 óránkénti evés, ami tartott 20-30 percig, majd 1,5 óra sírás a gázok meg a hasa miatt, 1 óra alvás, és újból evés-sírás-alvás.)
Amikor ilyen idős volt, még küzdelem volt minden esti altatás. Elmormoltam egy imát, ha este 11 előtt hajlandó volt elaludni a kislányunk, pedig próbáltunk mindenféle praktikát. Este 7 körül fürdés volt, vitamin, öltözés, aztán cici, majd én zuhanyoztam és 9 körül kezdtük az altatást. Onnantól küzdelem, sokáig... Egy idő után csak egy órával később kezdtük az altatást a lelki nyugalmam érdekében.
Elmúlt 10 hónapos és elhagyott két nappali alvást mire beállt az este 9 órás elalvás, mostmár sokkal jobb a helyzet.
Lányomnak 4 hónaposan 7 körül kezdtem a rutint, fürdés, aztán pizsit fel, teljesen besötétített szobában a hintaszékben megetettem tápszerrel, majd ringattam még egy kicsit, aztán betettem a kiságyba és kijöttem. 6 hónaposan már nem engedte, hogy ringassam, ezért a szobában egy matracon feküdtünk, ő hozzámbújt, simogattam a fejét, majd elaludt és átraktam a kiságyba.
Fiam 4-5 hónaposan porszívó hangjára aludt el😅 6-7kor fürdés, pizsi, aztán porszívó be, ugyanúgy hintaszékben megetettem tápszerrel és amint aludt raktam is a kiságyba. 6 hónaposan szokott le a fehér zajról, akkor ugyanúgy aludt el, mint a nővére, mellébújtam, simogattam a fejét és aludt is. Mindkettőnek max 1-1,5 óra volt az egész esti rutin fürdéstől elalvásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!