Nem alszik az 5 hetes babám, mi lehet a gond?
Sziasztok. Van egy viszonylag összetett problémánk és mivel már mindent kipróbáltunk, kicsit el vagyok keseredve, abban bízok tapasztaltabb anyukák esetleg tudnak valami praktikát. A kisfiam jelenleg 5 hetes. Kevés volt a tejem az igényéhez, így nagyobb részben kellett tápszerrel pótolni. Az első kb. 3 hétben minden szuperül ment, majd jött a csendes reflux, amire nehezen jöttünk rá. Kaptunk rá új tápszert, az a problémát úgy tűnt megoldotta volna, ám a 2. etetés után a kisfiam borzalmasan sírni kezdett. A következő kakija híg volt, tele mákszerű pöttyökkel. Piros, száraz foltok a bőrén, rengeteg puki, abba is hagytam az új tápszer adását, valamilyen érzékenységre gyanakodva. Ezután már a tejemet sem adtam neki, mert nem tudtam mennyi idő míg "kiürül" belőle a tej, amit en vittem a szervezetembe. (Fejem és fagyasztom.)
Újra elkezdtem az előző tápszert adni neki, valamint mellette a gastrotuss baby-t a refluxra. Valamelyest javult a helyzet, kevesebb folt van a bőrén, a kakijánan nincsenek pöttyök, viszont csak minden másnap van széklete, de nem igazán erőlködik ha van is, talán az elején picit.
Viszont napok óta bántják a szelek. (Talán) Emiatt napközben szinte alig alszik. Próbáltam már mindent. Büfiztetem sűrűn evés közben. Altattam mindenféleképpen, hagytam hogy magátol aludjon el, megemeltük a kiságyat a fejénél, kb 30percig tartom magamon függőlegesen evés után, hogy biztos ne csorogjon vissza a tápszer. Ilyenkor szépen el is alszik rajtam, nem ébred fel, ha leteszem a kiságyba (vagy ahol éppen hagynám aludni). Ezután viszont, ha lerakom, van hogy kb 5 perc, vagy fél óra múlva felébred. Néha büfi van, néha puki miatt tekergeti magát, ezt értem, hogy megébred miatta. Viszont van olyan, hogy felébred, probálom altatni, látom is, hogy álmos, már éppen pilled elfelé és mégis felébred, vagy ebben a félig éber "szakaszban" marad. Azt a keveset is nagyon éberen alussza napközben, forgolódik, "nyöszörög", de nem húzza a lábát, tehát gyanítom nem a hasa fájdogál. Éjszaka viszont jól alszik, 1-2x ébred enni, majd ügyesen vissza is alszik.
Mi lehet a probléma? Miért alszik ilyen keveset napközben?
(A mi dokink szabin van, a helyettes annyit mondott, legyünk türelemmel, idő míg kiürül a szervezetéből a másik tápszer. Lehet attól pukizik ennyit. Tényleg eddig tartana, hogy 2×90ml tápszer kiürüljön? Már 4.napja, hogy kapott belőle. Probáltunk már szélcsövet, espumisant, ma munka után a férjem hoz infacolt+biogaiat a helyettes orvos javaslatára, de ahhoz se fűzök sok reményt.)
Napközbe csak el el szundít nem?
Vagy csakis kizárólag este alszik?
1es voltam
Kipróbálom, ha esetleg nekem se válna be a mecsek tea, köszönöm.
A szélcső sajnos nem vált be, de a kakilás segítéséhez nem is használnám, mivel nem erőlködik közben. Ha esetleg baj lenne a "kinyomással" akkor megpróbálnám. A puki elengedésével voltak gondok, ahhoz próbáltuk, de nem használt.
Én úgy tudom (védőnő és orvos is mondta), hogy a szélcsőhöz nem szoknak hozzá, persze ha nem napjában többször használják. A lázmérőzéshez lehet, azt azért nem ajánlják. Meg persze keményebb anyag is, így könnyebben fel lehet vele sérteni.
Nappal esetleg kismaki pózban(ahogy a férjem hívja) rajtam alszik többet.
Talán még a babakocsiban, ott meg van emelve a fejrész és nehezebben folyik vissza a sav, gondolom azért. De ott legfeljebb 20 percet szokott.
A kiságy lába a feje felőli részen hiába van megemelve, ott valamiért még ennyit se alszik napközben. Este viszont ott szokott, így nem igazán értem, miben másabb este az utolsó etetés után ott aludni, mint nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!