Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem alszik az 5 hetes...

Miért nem alszik az 5 hetes babám?

Figyelt kérdés
Eddig mindig elaludt cicin vagy ringatva, letettem a helyére és aludt. Most ha leteszem, azonnal ébred 2 napja. Kikészít már. Éjjel is csak azért aludtunk, mert apa hasán hajlandó volt aludni. Kendőben is elalszik, de nem bírom hosszú távon, annyira meleg...
2019. aug. 17. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

az enyémek sem aludtak ennyi idősen, hasfájósak, gázos pocakkal nehéz..a kendőben azért alszik, mert akkor olyan a testartás, hogy a gázok nyugodtan tudnak távozni.

az egyetlen amit tehetsz, ha megpróbálod betartani az étkezések között a 2-3 órát - hogy ne terheld a pocakját, tehát ne altasd cicin. nálunk a cumi vált be, de az is csak onnantól hogy már magának be tudta tenni kb 6 hónapos kortól...addig kínszenvedés volt

2019. aug. 17. 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy érzékeny az időjárásra. Majd figyeld meg, az enyém borongós időben egész nap aludna, de amikor kivirul, alig akar pihenni.
2019. aug. 17. 14:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Az enyém nem hasfájós. Igény szerint szoptatom, nem nézem az órát, ha kéri, kap cicit.

Amit nem értek, hogy minden könyv meg weboldal szerint a babák az első hetekben ilyen meg olyan sokat alszanak, de az enyém kb állandóan ébren van már születése óta. A legjobb napokon is 2x aludt napközben 2-2.5 órát. Éjjel alszik jobban általában. Azért ez könnyebbség, mert így én is tudok pihenni, jobban bírom a nappalokat, de kb semmi mást nem tudok csinálni, csak vele foglalkozni. Sokszor az hogy pisiljek vagy megebédeljek is úgy zajlik, hogy ő közben sír...

2019. aug. 17. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Nem csak a Te babad nem alszik. Senkié sem alszik ebben a korban, nem olvasnak könyvet, de ha sír annak oka van. Lehet hogy nem a hasfájás, de ha azzal nyugtatod altatod hogy cicire rakod meg ringatod, kkor ne csodálkozz hogy nélküled nem tud elaludni. Amíg ez téged nem zavar, tehát nem megterhelő számodra, vagy esetleg együtt tudsz vele aludni akkor semmi gond. Akkor fogadd el hogy ez is elmúlik 3-4 heten belül, és addig aludj vele. De ha azt akarod hogy estétől reggelig nélküled aludjon, kkor ne adj neki cicit csak azért mert nyüglődik és rajtad akar elaludni
2019. aug. 17. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is élénk volt már kezdetektől. Nappal a séták alatt aludt csak. Ez van, van ilyen baba, tényleg nem lehet mellette mást csinálni. Adamo hintát próbáltad?

Van olyan, hogy többemberes baba, olvass utána, nem biztos, hogy a Tiéd az. Mindenesetre ez nem a szoktatás miatt lesz, szerintem azt csináld, amitől jól van, semmi értelme szivatni egy 5 hetes babát azzal hogy pl nem engeded mellen elaludni, ha pefig ott tud.

Enyém 3 hónapos kora után sokkal jobb lett, de addig tényleg csak akkor aludt, ha mozgásban volt, este meg azóta is mellen alszik el.

Én megpróbáltam "megtörni", és kb addig sírt amíg bele nem àjult (pedig nem hagytam magára, csak karban próbáltam altatni, amikor ő mellen akart), márványozott bőrrel... mert elhittem, hogy biztos én "nevelem" félre, azért nincs nyugton. Szerencsére aztán letettem erről.

2019. aug. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!