Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Könyörgök árulja el már...

Könyörgök árulja el már valaki, hogy a francba lehet egy 1 és egy 2és fél éves gyereket elaltatni egyszerre???

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok velük, fekszünk 3an a nagy ágyon de csak röhögnek, ugrálnak, szórakoztatják egymást hogy lehet ezt úgy megoldani hogy ne ordítsak?
2023. júl. 18. 21:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk közös szobájuk van, így igyekszem mindig egyszerre altatni (vagy apa igyekszik). Nálunk nincs ebből túlpörgés, mert ezt szokták meg, mindig így csináljuk. Lefekszünk együtt a nagy ágyába, mert azon férünk el mindannyian. Egyik gyerek az egyik oldalon, másik a másikon. A pici megkapja a tápszerét, a nagy a "nyunyóját". Már fürdéd előtt kiválasztjuk a könyvet és a mesét is, hogy ezen se legyen felpörgés később. Meseolvasás. A kicsit abszolút hidegenhagyja, bevágja a tápszerét, hozzámbújik és alszik. A nagynak van hogy két mese is kell, mire elkezd nagyokat pislogni. Ha elaludt ő is, akkor jön a fekete leves, mert valahogy ki kell kecmeregnem közülük és a kicsit betenni a kiságyába. Szerintem egy nindzsa megirigyelhetné a mozdulataimat... enyhén szánalmasnak érzem magam ilyenkor. :D

Persze nem mindennap ilyen idilli. Én pl. szoktam az alvásidőt fél órákat tologatni előre-hátra attól függően, hogy látom mennyire fáradtak. Egyszerűen látom rajtuk, hogy most hiába mennénk el aludni, hiába erőltetném, másfél órás szeánsz lenne belőle, az idegeim ki lennének és vége. Inkább várunk egy picit, nem ragaszkodom görcsösen egy időponthoz. Ez sokat segít. A másik, hogyha pörögnek mellettem, akkor én is elszoktam mondani, hogy kimegyek és nincs mese, ha nem hagyják abba. Volt hogy kijöttem megnyugtatni az idegszálaimat és bizony volt, hogy arcon is pörögtek még vagy 10 percig, utána szóltak, hogy mesét akarnak. Akkor megbeszéltük, hogy csak ha tudnak nyugodtan egyhelyben feküdni. Persze ez inkább a nagynak szól, mert a kicsi még nem annyira érti.

Nem könnyű, de cipelgetné őket a bánat és a külön altatás is időveszteség részemről. Nehéz volt összehangolni, de mondjuk 80%-ban tök jól működik.

2023. júl. 19. 08:21
 22/26 anonim ***** válasza:
51%

Nalunk 2 babaobol volt az agy 2 szelen, a 2,5 evest mar nem kellett altatni, o szepen befekudt a helyere, a kicsi 12 honapos a mellkasomon aludt el, aztan betettem a sajat kis babaoblebe :)

3-4 evesen kulon szobat kaptak egyutt, utana 1-2 evvel sajat szobaba koltoztek, ki-ki a magaeba. Nalunk nem volt gond, amivel sokan riogatnak itt, hogy majd nem akar kulon menni. Dehogynem! Teljesen odavoltak, amikor sajat szobat kaptak ovis korukban :)

2023. júl. 19. 09:49
 23/26 A kérdező kommentje:
Na jelentem nem sikerült a mutatvány, az vetett véget a dolognak, hogy apa hazaért fél 11kor és elvitte a kicsit. De legalább 10 percen belül kidőlt mindegyik olyan fáradtak voltak már. Azt hiszem ezt az időszakot csak túlélni fogom tudni, meg amúgy is ritkán van ilyen hogy a férjemnek ilyen sokáig kell dolgoznia. Külön külön is nehéz őket altatni, együtt meg nem lehet ezek szerint :D már csak pár év és könyörögni fognak, hogy csak még egy kicsit aludhassanak (de akkor már nem lesz kegyelem muhahaha). Köszi aki segített :)
2023. júl. 19. 11:48
 24/26 anonim ***** válasza:
22%
Miért vannak a nagy ágyban? Nekem egy szobában voltak a kicsik 10,5honap van köztük,mindenki az ágyában. Igaz én a szőnyegen de halk zene, meseolvasas egy kis Simon vagy fogtam a kezüket egyiket jobbal másikat ballal kiteritve mint Jézus,de el tudtak aludni és én is viszonylag jót aludtamegha sokszor a szőnyegen is aludtam el, az éjszaka során a szobámba kerültem.
2023. júl. 19. 22:05
 25/26 anonim ***** válasza:
Én a kisebbet fogni szoktam, a nagyobb kicsit simogatni, és éneklek nekik közben. És persze ami fontosabb, a türelem. Nekem megnyugtató volt a tudat, hogy reggelig úgysem maradnak ébren.
2023. júl. 19. 23:13
 26/26 anonim ***** válasza:

24-es vagyok.

Le lehet pontozni, bár nem értem, én csak leírtam,hogy nekünk mi vált be.

Zárójelben megjegyzem,hogy kisebb korukban sosem volt gond,ha alvás közben el kellett indulni valahová,sokszor fel sem keltek míg a kiságyból a kocsiba tettem őket,vagy kocsiból át a babakocsiban. Azzal se ha bárhol ért az alvasidő. Délután maguktól aludtak el egy idő után. Bár korán leszoktak a délutáni alvasról. Ma pedig az legkisebb 5eves este odajön és azt mondja: anya elemegyek lefeküdni (20:30korul). Ilyenkor mindig megkerdem fekudjek-e mellé a szőnyegre fogjam-e a kezét. Van amikor kéri van amikor nem. Amit fontosnak tartok az az,hogy egész kicsi koruk óta ha elfekelet és szóltak, vagy nyugtalanul aludtak azonnal mentünk, így megszokták,hogy nem kell félni,egyből megyünk. Most minden este van meseolvasás. Általában egy és ha kérik melléjük fekszünk arra a pár percre míg elalszanak.Nekunk ez vált be.

2023. júl. 20. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!