Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Könyörgök árulja el már...

Könyörgök árulja el már valaki, hogy a francba lehet egy 1 és egy 2és fél éves gyereket elaltatni egyszerre???

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok velük, fekszünk 3an a nagy ágyon de csak röhögnek, ugrálnak, szórakoztatják egymást hogy lehet ezt úgy megoldani hogy ne ordítsak?
2023. júl. 18. 21:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
33%
Sehogy.
2023. júl. 18. 22:30
 12/26 A kérdező kommentje:
Az esti rutinunk, 7kor vacsi, fürdés, kicsinek cici, ha nem alszik el cicin akkor őt elviszi a férjem és sétálva altatja el amit amúgy végig ordít de 10-15 perc alatt alszik. Naggyal közben 1 mese diavetítőről vagy könyvből, és alvás (lenne, de kb 1-másfél óra vergődés). Mire a nagy elalszik addigra a kicsi már egyszer felkelt, ha szerencsém van akkor előbb elalszik a nagy, hálisten ő ha egyszer elaludt akkor nem ébred fel az ordításra, de ha fenn van amikor megébred a kicsi, aki csak cicivel tud visszaaludni akkor jön át velem a kicsi ágyába mert nem lehet egyedül hagyni. És itt valahogy valamikor elalszunk mindhárman, amikor megébredek átviszem a nagyot az ágyába én meg megyek a kicsihez "aludni" vagyis inkább éjszakai műszaknak mondanám. Röviden tömören kb ennyi. Most ez egy kivételes eset hogy nincs itthon a férjem azért írtam ki a kérdést hátha kapok valami jó tippet. Köszi aki segítő szándékkal szólt hozzá :)
2023. júl. 18. 22:32
 13/26 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, nálunk azért ennél olajozottabban ment. Megvolt az esti szertartás (fürdés, mese, összebújás), aztán sötét lett a szobájukban és elcsitultak. Évekig közös szobában is aludtak ráadásul.

Ha (anyával) hármasban fekszetek a nagy ágyon, az nem altatás, hanem BULI! Hát jó, hogy nem aludni akarnak! :-)

2023. júl. 18. 22:52
 14/26 A kérdező kommentje:
Hát, nekem egyik se aludt el soha egyedül magától. Én is örülnék ha elég lenne csak sötétet csinálni (ja a nagy szobájába nem lehet sötét mert fél)
2023. júl. 18. 22:55
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagy le tudja magát foglalni egy picit? Mert nálunk ez bejött, elaltattam a kicsit, utána a nagyot. Igaz ők külön szobában vannak picikoruk óta, így muszáj volt.
2023. júl. 18. 23:02
 16/26 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk kizárólag hordozóval alszanak el, máshogy nem megy. A nagy 2,5 éves, a kicsi 10 hónapos. Nem teljesen egyszerre alszanak el, de majdnem. A nagyot a hátamra veszem, a kicsit a kezembe. Fehér zaj megy a telefonról, sétálok, billegetem a fenekem. :D A nagy elalszik ezzel a módszerrel 5-10 perc alatt. Lerakom, jön a kicsi, neki is 5-10 perc és őt is lerakom. Hordozó nélkül sose aludnának el szerintem. (Megjegyzem, minden ismerősöm így altat, mert ez egyszerűen szinte minden gyereknél bejön.)
2023. júl. 18. 23:04
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
16os vagyok. Ha valamiért nagyon éberek, akkor fogom őket és ugyanezzel a módszerrel a lépcsőházban lépcsőzöm velük. A lépcsőzés egyből leszedálja őket. Természetesen a kicsit nem viszem ki ilyenkor már a hàtamon, mert a nagy ugye bent alszik. Őt bent veszem a hátamra.
2023. júl. 18. 23:07
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
Még annyit, hogy persze nagyon nehéz 2 gyereket cipelni, de mindent megér, hogy így ilyen könnyen elalszanak. Meg amúgy hozzá lehet szokni.
2023. júl. 18. 23:09
 19/26 anonim ***** válasza:
44%

Apa hol van a történetben? Ő nem segít?

Nálunk 2 év van köztük. 1 és 3 évesek. Majdnem ugyan az a kor.

A nagy nekem nem alszik nappal, amióta megvan a kicsi.

Így reggel 8kor kelnek, este 9kor alszanak.

Én altatom a kicsit, elfekszek vele az ágyában és ennyi. Elég a jelenlétem.

A nagyot meg viszi apa, ugyan ez, csak másik szobában.

Ha mégis én altatok egyedül, akkor ez az együtt mindenki felállás halott dolog. Ez valóban buli nekik, felpörgeti őket.

Ilyenkor a kicsit viszem aludni, addig szaranya vagyok és a nagyot engedem mesézni a másik szobába (nincs messze, hallom ha baja van). Nagyon max fél óra alatt elalszik a kicsi, utána megyek át a nagyhoz és altatom őt is.

Nekem nincs az az isten, hogy pl együtt cipeljem őket, vagy az egyikkel sétálva/ringatva altassak.

2023. júl. 19. 06:03
 20/26 anonim ***** válasza:
69%
Apa általában dolgozik délután.... :)
2023. júl. 19. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!