Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor lesz ebből napi 1 alvás?

Mikor lesz ebből napi 1 alvás?

Figyelt kérdés

A fiam 1 éves, még 2x alszik nap közben.

Először délelőtt olyan fél 10 körül alszik el, alszik 11-ig.

Eddig délután 2-fél 3 körül aludt el, és aludt 4-ig. Most viszont egyre később alszik el délután. Ma pl.most aludt el 3 perce. Ilyenkor már csak babakocsiban hagyom aludni, mert abban max fél órát alszik.

De így is este 9 óra, mire utána elalszik. Nyilván ez még annyira nem drámai azért. Csak 1 alvás még kevés neki, de a 2 meg sok.

Mennyi idő, mire beáll neki az 1 alvás?

2023. jún. 5. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is ketszer alszik.13 honapos.

Eloszor nyolckor reggel 1 orat (hatkor kel,mert visszuk a testveret iskolaba,ezert alszik vissza )utana del-fel egy korul elalszik es alszik kettoig...olyan ket hete meg delutan is elaludt negykor fel orara,aztan este fel tizkor aludt el.

Most mar valahogy kihúzzuk fel kilenc-kilencig a delutani alvas nelkul,es kinlodani sem kell vele,hogy elaludjon.

En ugy vagyok vele,hogy a reggeli alvas szuper,mert amig alszik addig nyugiba odarakom az ebedet,elmosogatok,stb.

Nektek is valahogy igy kellene,dehat attol fugg mikor ebred reggel fel

2023. jún. 5. 15:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kiszámíthatatlan.

1. gyerekem 13 hónaposan átállt, kb. 1,5 hónap leforgása alatt úgy, hogy a délelőtti alvása tolódott egyre későbbre, míg az lett a fő.

Mondanám, hogy ezen lehet egy kicsit rásegítéssel gyorsítani (húzod a délelőtti altatást), de 2. gyereknél nem jött be. Ő még 1,5 évesen is random hol egyet, hol kettőt aludt és 2 év körül lett fixen egy.

2023. jún. 5. 15:58
 3/5 A kérdező kommentje:

A délelőttit próbáltam húzni, de nem hagyta. Eddig kb.fél 7 körül ébredt magától reggel. Most néha elalszik már 7-ig is, de akkor meg muszáj kelni, mert visszük mi is a nagyot suliba. Talán ha nyári szünet lesz, és nem kell kötelezően felkelni, akkor lehet, hogy alszik tovább is.

Csak ez a délutáni rossz, mert egyre tolódik neki. Már az is eszembe jutott, hogy talán délelőtt kéne kint altatni, és akkor kevesebbet alszik.

Csak akkor szoktam én is főzni. :D

2023. jún. 5. 16:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Fiam egyik napról a másikra elhagyta a 2.alvást 12hónaposan.

Lányom 19hónaposan hagyta el. 17-19honaposan hol 1x aludt, az kevés volt, hol 2x, az meg sok. Az a 2 hónap durva volt.

2023. jún. 5. 21:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Na este sikerült neki fél 10-kor elaludni. Mert későn volt a délutáni alvás. De reggel meg ébredt most 1/4 7-kor.

Mondjuk így legalább van esély, hogy ma időben lesz mindkét alvás. 😅

2023. jún. 6. 06:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!