Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Három hetes babánál volt...

Három hetes babánál volt olyan hogy kétszer riasztott bébiőr heti különbséggel?

Figyelt kérdés
Házi orvos nem rendelt ma, első után beszéltünk védőnővel, aki azt mondta, hogy ha lesz még ilyen keressük fel a házi orvosát a gyereknek. Ma nem rendelt, így bementünk megyei kórházba, de sokan voltak betegen, lázasan, köhögve, tüszkölve, így eljöttünk, mert féltünk, hogy tuti elkap valamit a gyerek és nem akartunk órákat ott lenni. Hétfőn lesz házi orvos, akkor mennénk újra. A kislányunkon amúgy semmi jele annak, hogy nem lélegezne normálisan, jól eszik, hízik, eleget alszik, de egyszerűen esélytelennek látom, hogy a kórházban várjuk ki az órákat, mire megvizsgálják. Kb. két óránként eszik, általában cicire nyugszik meg, ha cumisüvegből enne, nyilván melegen kellene, nincs ahol tisztába tegyük, és hát nem is annyira steril a váró. Szóval most megvagyunk lőve, vagy várunk hétfőig, vagy holnap újra próbálkozunk, de többel nem szeretnénk bekötni. Elem merülés kizárva, amikor jelzett lélegzett normálisan, de valamiért csak beindult...
dec. 27. 23:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet túl vastag a matrac és nem érzékel rendesen, lehet leficánkolt a lapról... Szerintem inkább a légzésfigyelővel van a probléma, nem a babával.
dec. 27. 23:37
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Azért azt merészség kijelenteni, hogy a légzésfigyelővel van baj. Pont erre találták ki, mert nincs egyéb jele! Attól, hogy jól eszik, jól alszik, lehet légzéskimaradás. Lehet, hogy mire odaértél már vett levegőt, mert felébresztette a légzésfigyelő, ami erre is van egyébként. Mindenesetre ennyiből nem lehet megmondani, hogy van-e baj.

Az én fiam örökmozgó a kezdetektől, már 2 hetesen se találtam úgy, ahogy letettem, de még sose riasztott úgy, hogy még mindig egy lap van a kettőből, mert egyszerűen lefelé nem megy, keresztbe meg végig ér. Azért 3 hetes gyerek ritkán tesz meg akkora távot, hogy teljesen lemásszon róla. A túl vastag matrac elképzelhetőbb, de akkor meg miért csak 2x? Az máskor se vékonyabb.

dec. 28. 00:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Milyen márkát használtok? Mi az Angelcare típussal kitéptük a hajunkat, mert állandóan sípolt. Egyszer már kínunkban betettük a macskát is, megint besípolt- mondom cirmos te neked most nem haldokolni kéne éppen. Váltottunk 2 lapos Baby Sens Pro-ra, az normálisan működött végre. Nem kívánom senkinek azt a stresszt amit az éjjeli légzésfigyelő sípolások okoznak.
dec. 28. 07:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan hasznalod? Hol van a legzesfigyelo? Mekkora a matrac? Milyen a kisagy es az hol van?

Mi van meg a kisagyban?

dec. 28. 07:29
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Na én ezért fogtam és vágtam ki a kukába az első légzésfigyelőnket.

Szintén a fentebb nevezett márka.

Ez is beriasztott nem 1x. De mindig éjjel. Ott álltam a baba mellett, minden úgy volt, ahogy a papíron írták, a baba tök szépen szuszogott. Erre elkezdett riasztani random.

Én a hétfőt megvárnám, boztosan nem vinném el ezzel a kórházba.

dec. 28. 07:45
 6/15 anonim ***** válasza:
48%
Na, a sok orvos! Tök jó, hogy ti ilyen okosak vagytok, de akkor minek nektek légzésfigyelő, ha így látatlanban meg tudjátok állapítani, hogy minden jelzés fals?
dec. 28. 09:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a súlya? Milyen érzékenyre van állítva a légzésfigyelő? Nem túl vastag a matrac? Biztos jó helyen van a baba?

Nekünk baby control van, az első hetekben volt, hogy beriasztott, persze mi is frászt kaptunk. De többször volt, hogy ott álltam a gyerek fölé hajolva, és folyamatosan vette a levegőt, csak annyira kicsiket, hogy nem érzékelte a gép. Az érzékenységén állítottunk, meg ahogy nő, gondolom erősebben is lélegzik, azóta egyszer sem riasztott. Hét hetes a babám.

dec. 28. 10:40
 8/15 anonim ***** válasza:

Állíts egy kicsit az érzékenységen. Agybajt kaptam az első hetekben, mikor kivettem a babát az ágyból, de elfelejtettem kikapcsolni a bébiőrt. Nyugodtan szoptattam, a bébiőr meg zölden villogott ütemesen, mintha az ágyban lenne. 3x sípolt be összesen a 3 év alatt amíg használtuk, és úgy kéthetente pittyent, de mikor odarohantam, kikapcsoltam, aludt szépen. Amikor a sípolásra értem be, a gyerek elég rémült fejet vágott, de nem tűnt úgy hogy baja van. Nem tudom hogy a sípolás keltette e fel, vagy amúgy is vett volna levegőt magától.

Szóval állíts rajta, a lapokat rakd kicsit odébb, és figyeld a gyereket.

dec. 28. 15:49
 9/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszi a válaszokat. Természetesen Angelcare. Maxra vette a párom az érzékelőt. Egy kör agyban van a matrac kb. 8 cm, plusz huzat, pkusz egy cmes pléd, amit azóta kivettunk. Halonkban van az ágy kb 4*5 m a szoba, ágy mellé tettük éjjeli szekrény elé, ágy mellé, kb. 80 cm az átmérő, le is vándorol rendre a gyerek, ugye középen van az érzékelő de pár perc es a szélén figyel. Amúgy ha elalszik benne nincs gond szélén van védő de álmába sokszor visszahúzzuk középre. Mi is skubizzuk a gyereket, amikor riasztott is légzett, persze hajnal és kóma volt nekünk is, de elég életerős kislányunk van, nem látszik rajta semmi és nem vagyok ősszülő, de én lennék az első, ha bármi jele lenne, hogy rosszul van, hogy beviszem, de egy ilyen műszaki cucc miatt egyszerűen nem tudom bizonyossággal megállapítani, hogy igen valami egészségügyi baj van, amit mindenképp orvosnak kell látnia. Ha lennének egyéb jelek, nyugtalanság, melegség, izzadás, kiütés, kis étvágy, kevés vizelet, széklet...oké öt perc kórházban vagyok, de így csak paráztatjuk magunkat és nincs semmi kézzel fogható. Hétfőn hívjuk a házi orvost, mit mond, ha kell magánba elvisszük vérvételre.
dec. 28. 21:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg az lesz a baj, hogy tul kozel van az agyatokhoz es titeket is erzekel. A mai legzesfigyeloket nem ismerem, de a mienk (kb 9 eves) tajekoztatojaban le is volt irva, hogy 1 meterre kell legyen a kisagy a szuloi agytol. Es a lapokat stabil fa agyracsra kell tenni.

Annak nem szabadna elvileg bajnak lennie, hogy a gyerek ejszaka az agyban mozog. Bar kor alaku agynal passz, de egy klasszik kisagynal erzekelnie kellene meg akkor is, ha a baba nem kozepen fekszik.

dec. 28. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!