Mikortól aludt el teljesen egyedül a gyereketek?
Itt arra gondolok, hogy mondjuk bekisered a szobaba, egy rövid mese, villany le, te kimesz es alszik.
Az en kisfiam 4,5 eves. Egyenlore ugy all az alvas, hogy az esti rutin utan olvasunk egy rovid meset, majd befekszik, elkoszonok, picit megsimizem a labat es ott ülök (sötétbe) az ágya mellett, amig el nem alszik. Illetve ki tudok osonni, nem veszi észre, de alapvetően szamit ra, hogy ott vagyok vele.
Ő mindig is külön ágyban, külön szobában aludt. Éjjel alig alig ébredt, akkor se volt nagy gond vele, néha apróbb felriadások, de aludt is vissza. Tulajdonképpen 3 éves kora óta átalussza az éjszakat, tehát ezzel nincs gond. Azt pedig folyamatosan alakitottuk ki/alalult ki, hogy minel kevesebb kontakra legyen az elalváshoz szüksége, de ez az ott ülés még mindig “elvaras” vagyis neki megynyugvás. Gondolom 5-6 éves korban talán már lehetne a fentieket próbálgatni. Szerintetek?
Lányom 10 hónaposan egyedül aludt, tartott ez 1,5 éves koráig.
7 éves és igényli, hogy maradjunk vele.
De olyan nagy fáradtság ez? Nekem nem. Olvasok egy fejezetet magamnak (eboolról) és jöhetek ki.
8 éves kora körül.
De ez nekem sem volt fáradtság.
Ő konkrétan az ágyában sem volt hajlandó elaludni. Elaludt köztünk és úgy tettem át az ágyába.
Aztán egyik napról a másikra "nagyfiú" lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!