Mièrt nem marad meg az ágyában?
A kötődő-kényeztető nevelők úgyis lepontoznak majd. De csak a véleményemet mondom el, az meg vagy érdekel, vagy nem :)
El kell beszelgetni vele, pontosan mitől fél a saját ágyában és megnyugtatni ha bármi baj van, ott leszel és mész hozzá.
Második lépés: ha a sírásnak és hisztinek nem engedsz, abba fogja hagyni. Ha otthonról elmegy apuka, majd összebújtok akkor. Meg fogja szokni. Egy gyerek nagyon alkalmazkodó, ha a szülők határozottak. Apjától pár nap türelmet kérj, amíg a gyerek megtanulja, ki a főni.
Kisfiam is 2,5 éves, ő is sokszor átjön éjjel, ugyanígy vagyunk, egy szobában, csak nekünk közvetlen egymás mellett van az ágyunk. Sokszor azt sem vesszük észre mikor mászik be közénk, csak reggel hogy ott van. Mondjuk minket nem zavar, pedig szokott rugdalni, de aki fáradt az tud aludni. Biztosan nem állnék le vele éjszaka vitázni és nem hagynám hogy ordítson, mert attól biztos senki nem aludna.
Esetleg próbáld meg megvarni míg visszaalszik és tedd vissza a helyére.
Ennyi idősen kezdődhetnek a rémálmok, a sok nappali ingert (esetleg amit tévében látott) éjszaka próbálja meg feldolgozni az idegrendszere és ezért álmodhat rosszat. Valamint a sötétben való félelem is ennyi idős korban kezdődhet. Ő meg nem tud különbséget tenni a képzelete és a valóság között , ezért felét sötétben szörnyektől, szellemektől stb...
Erre a te reakciód az ő félelmére az hogy kiabálsz vele. Hosszútávon nem túl jó taktika. Persze rövidtávon lehet célt érsz vele, de milyen áron. Ha megadod neki a biztonságot hamarabb túl lesztek ezen hidd el.
Nálunk a 3.5évesem csinálja ugyan ezt. Ő azt mondja nem fél, csak egyszerűen jobb velünk aludni. Ha a férjem nincs otthon, akkor alapból mindig velem alszik, és szerintem megszokta ezt. Valószínűleg én rontottam el.
Viszont a minap pont a neten láttam egy fotót, hogy ovisokat kérdeztek, hogy mit jelent nekik a biztonság. Le kellett rajzolni. És többen is azt rajzolták, hogy fekszenek este az ágyba a szüleik között.
Nekem az a véleményem, hogy most egyszerűen erre van szüksége. A férjem ha otthon van, mindig átviszi a szobájába, ezerszer is egy éjjel, ha kell. De úgyis mindig visszajön :D Én meg próbálom azzal nyugtatni, hogy ez az állapot se tart örökké, és türelem :)
Nem tudjátok közelebb vinni a ti ágyatokhoz? Meg esetleg feljebb emelni az ő ágyát. Így gyakorlatilag együtt alhat veletek, de az apját nem rugdossa (csak téged).
Másik lehetőség külön szobába tenni, oda vinni neked egy heverőt, és mikor először átjön éjjel, visszaviszed és reggelig már nála alszol. (De este a férjeddel fekszel le.)
És eközben lehet a félelmein is dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!