Nem sok ez? Gond lehet?
Sziasztok. Van egy 18hónapos örökmozgó kisfiam, aki még napközben 2x alszik. Sokan mondják, hogy egy ekkora gyereknek már elég lenne a napi 1 alvás is.. meg hogy biztos valami betegség áll mögötte azért alszik ennyit. Kérdésem az lenne hogy mennyire normális ez? Tényleg betegség is lehet?
Ahogy kinéz egy napunk.
Reggel fél8körül ébred. 8ig ágyban van.
10kor elalszik itt átlagban masfel órát alszik.
Majd legközelebb d.u 2-3ora között alszik. Itt is masfel 2 órát kB.
Este 8kor fürdetés olyan 9körül általában már alszik.
Nektek mennyit alszik az ennyi idős babátok? Köszönöm ha tudtok válaszolni.
Szerintem ebben az életkorban már elég egy nagyobb délutáni alvás, de ha nektek így jó, alszik rendesen éjjel is, akkor nincs semmi probléma.
A szomszéd csaj pl nagyon ragaszkodik a 13 hónapos lányánál a napi kétszeri alváshoz és aztán panaszkodik hogy este nem alszik 🤷 ő tudja, én nem szólok bele de fura nekem.
Én nem ragaszkodom hozzá hogy aludjon egyszerűen csak kialakult ez a napi rutin és tudja magától.
Már 10ora előtt hozza az alvos macit a cumit és mutatja az ágyat. Ugyan ez délután is.
Mondtam már neki, hogyha nem akar aludni nem muszáj, de lefekszik és 5percen belül már alszik.
Az éjszakával nincs baj, mint írtam is 3honapos kora óta végig alussza az éjszakát. 1x-2x ebred meg akkor iszik és alszik is vissza. :)
Bár nekem még csak 13 hónapos a fiam, de van, hogy még 3x alszik. : )
Én is rendesen kapom mindenkitől, hogy már csak 1x kellene aludnia...
Vele sincs semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!