Ez normális, vagy mit rontunk el?
3 hónapos múlt a kisbabánk Karácsonykor (36 hetesen született, szóval korrigált kora 2 hó 2 hét kb.). A nappali altatásokkal küzdünk, egyre nehezebb elaltatnunk. Elméletben értem ezeket a korai álmosság jeleket, de egyszerűen vagy az van, hogy elkezd ásítani, és akkor próbálom is altatni (ez jól elnyúlik időben, egyszerűen nem megy), vagy felébred egy alvás után és már 30 perc után ásítgat. Ilyenkor nem vagyok benne biztos, hogy ez még az előző alvás hozadéka-e, vagy szopi után ütött be az oxitocin (azt olvastam az is álmosít) vagy akkor megint altatni kellene kezdeni. Ezek az 1 és 1,5 órás ébrenléti ablakok nekünk valahogy nem jönnek ki, csak nagyon-nagyon ritkán. Továbbá a napi 4-5 óra nappali alvás is elég utópisztikus, örülünk ha megvan a 3.
Reggel hordozóban viszem sétálni, ebéd környékén otthon próbálom ugyanígy, késő délután babakocsi (sajnos nálunk nem áll meg a lift mert félemeleten lakunk így elég nehéz).
Ha valaki tudna segíteni pár tippel, praktikával, ami segítené az altatást, azt nagyon megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!