Aki évekig sokszor kelt éjjel a gyerekhez később tudott még normálisan aludni?
3 évig voltam így, 6-8x kelt átlag a gyerekem megnagyobbodott orrmandula és ételérzékenység, valamint hisztaminintolerancia miatt. Már 6,5 éves, és van egy lassan 3 éves második gyerekem is, vele is átmentünk az éjszakázáson, de sokkal jobb volt, mint a nagyobbal. Nálunk 3 illetve 2,5 éves korukban átvette az éjszakai altatást a férjem, és vele jóval kevesebbet ébrednek. Én pedig jelentem, jól alszom :)
Amikor nem bírtam elaludni, bedugtam a fülembe fülhallgatón óceánhangot vagy podcastet hallgattam. 15 perc után általában bealudtam. Az agyat lefárasztja, ha folyamatosan valamire erősen fókuszál, és kvázi kikapcsol. Így érdemes olyan dolgot hallgatni, ami érdekel, de azért a hangja az embernek ne legyen túl hangos vagy lelkes. Nekem a Hubermanlab podcast jött be ilyen szempontból. Neki az alvásról is vannak hanganyagai, mindegyik ingyenesen fentvan youtubeon meg az apple-ös podcast-appban.
Anyukám állítja, hogy ő a mai napig miattunk nem tud aludni, 30 és 40 évesek múltunk :D
Én tudok, 10 körül van az összes gyerekem, tudom, hogy megoldják az életüket éjszaka is, így nem fülelek minden sóhajukra. Persze van, hogy felriadok rá, ha kimegy pisilni az egyik, vagy tényleg rosszul van és oda kell mennem, de összességében jól alszom.
Szerintem idő kérdése még.
Hamarosan egyre jobban fog aludni éjjel.
Azt vettem észre, hogy ha kivárás, sokkal jobban akszik.
Nagy séták stb. Én boltba is viszem magammal, ott elnézelődik, és utána mindig nagyokat alszik.
Valamint azt is megtanultam, hogy ha éjjel felébred, nem mindig éhes, néha elég kis simi, és rögtön visszaalszik.
Igen.Összességében 7 éve kelek éjszakánként. Hol többet hol kevesebbet.
Ha hagynak aludni, akkor nem ébredek fel csak úgy.
Mondjuk nekem mindig is jó alvókám volt.
Kissebb zajokra nem ébredek fel (férjem éjszaka jön haza és csörög a kulccsal stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!