Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aki évekig sokszor kelt éjjel...

Aki évekig sokszor kelt éjjel a gyerekhez később tudott még normálisan aludni?

Figyelt kérdés
1 éve nem alszunk. 😭 Van hogy 2-3 órát alszik egyben de van h 30-40 percenként kel. Sajnos már nem tudok úgy gondolni az alvásra mint egy pihentető kellemes dologra. Van hogy nagyon nehezen alszom el és ejjel is alig tudok visszaaludni. Mintha már nem mernék aludni. Lesz ez még olyan mint régen ha majd egyszer talán aludni fog a gyerek? Tudok majd még normálisan aludni?
2022. okt. 11. 08:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

3 évig voltam így, 6-8x kelt átlag a gyerekem megnagyobbodott orrmandula és ételérzékenység, valamint hisztaminintolerancia miatt. Már 6,5 éves, és van egy lassan 3 éves második gyerekem is, vele is átmentünk az éjszakázáson, de sokkal jobb volt, mint a nagyobbal. Nálunk 3 illetve 2,5 éves korukban átvette az éjszakai altatást a férjem, és vele jóval kevesebbet ébrednek. Én pedig jelentem, jól alszom :)

Amikor nem bírtam elaludni, bedugtam a fülembe fülhallgatón óceánhangot vagy podcastet hallgattam. 15 perc után általában bealudtam. Az agyat lefárasztja, ha folyamatosan valamire erősen fókuszál, és kvázi kikapcsol. Így érdemes olyan dolgot hallgatni, ami érdekel, de azért a hangja az embernek ne legyen túl hangos vagy lelkes. Nekem a Hubermanlab podcast jött be ilyen szempontból. Neki az alvásról is vannak hanganyagai, mindegyik ingyenesen fentvan youtubeon meg az apple-ös podcast-appban.

2022. okt. 11. 08:12
 2/13 anonim ***** válasza:
59%
1 eve? Hm... Az enyém rendesen alvaszavaros volt, ráadásul egyedül neveltem, így mindig én keltem hozzá. Két évesen se aludta még át az éjszakát, ráadásul akkor Pavoros lett, ami miatt 6 éves koráig kb minden éjjel sikitasra, orjongesre riadtan. Azóta eltelt pár év, rendesen tudok aludni.
2022. okt. 11. 08:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám állítja, hogy ő a mai napig miattunk nem tud aludni, 30 és 40 évesek múltunk :D

Én tudok, 10 körül van az összes gyerekem, tudom, hogy megoldják az életüket éjszaka is, így nem fülelek minden sóhajukra. Persze van, hogy felriadok rá, ha kimegy pisilni az egyik, vagy tényleg rosszul van és oda kell mennem, de összességében jól alszom.

2022. okt. 11. 08:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem megy
2022. okt. 11. 08:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem simán megy, pedig nálunk is rengeteget kel éjjel, de ha akármiért úgy alakul, hogy nem kell vele aludnom, akkor úgy alszok, mint régen, semmi átállásra nincs szükségem. Bár én régen kifejezetten jó alvó voltam, sose volt ezzel gondom, egyedül a gyerek miatt kelek, ha ő nem kel, én se.
2022. okt. 11. 08:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem idő kérdése még.

Hamarosan egyre jobban fog aludni éjjel.

Azt vettem észre, hogy ha kivárás, sokkal jobban akszik.

Nagy séták stb. Én boltba is viszem magammal, ott elnézelődik, és utána mindig nagyokat alszik.

Valamint azt is megtanultam, hogy ha éjjel felébred, nem mindig éhes, néha elég kis simi, és rögtön visszaalszik.

2022. okt. 11. 08:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Én 4 évig keltem éjjelente. A fiammal való terhesseg alatt kezdtem a pisilni járással. Aztán fiam kelt úgy 5-6x per éjszaka. Utána ismét terhesség. Majd ismét kelhettem, immár a lányomhoz. Rengetegszer óránként kelt. Most lett 1 éves. Ha átalussza az éjszakát, ami amúgy ritka, de már van ilyen, akkor én is átalszom. Azt rá pár napra bekattan valami és kezdjük újra 😅
2022. okt. 11. 08:47
 8/13 anonim ***** válasza:

Igen.Összességében 7 éve kelek éjszakánként. Hol többet hol kevesebbet.

Ha hagynak aludni, akkor nem ébredek fel csak úgy.

Mondjuk nekem mindig is jó alvókám volt.

Kissebb zajokra nem ébredek fel (férjem éjszaka jön haza és csörög a kulccsal stb

2022. okt. 11. 09:14
 9/13 anonim ***** válasza:
3 éves koráig kelnem kellett a lányomhoz. Utána szerencsére nem. Teljesen jól és pihentetően tudtam utána aludni. :)
2022. okt. 11. 10:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Én gyerek előtt is órákon át fent voltam, szóval egész jól bírtam az éjszakazást. Most épp jó periódusában van és átalussza az éjszakát.., én meg nem :D
2022. okt. 11. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!