Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Négy-öt éves gyereketek...

Négy-öt éves gyereketek mennyit alszik?

Figyelt kérdés
Hánykor kell ahhoz felkelteni, hogy értelmes időben lefeküdjön? Nem alszik az óvodában sem csak nagy ritkán az utolsó 15-20 percre elalszik. Elegem van már belőle, hogy nem lehet tőle “megszabadulni” este sem, hogy beszélgethessünk a férjemmel, vagy megnézzünk egy filmet vagy valami. Most is este tíz van és még mindig nem alszik, nyavalyog, hogy valaki üljön mellette, beszél kifelé stb. Ez egyszerűen hihetetlen! Tegnap este 11-kor már ott tartottam, hogy kiugrok az ablakon, hát ilyen a világon nincs, mi a fenéért nem alszik már el?! Mikor végre elalszik már, akkor mi se tudunk már ébren maradni, ez nagyon rossz!
2022. nov. 17. 22:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
50%

21# 😂😂😂 szeretem a hozzád hasonló brekegő békákat, akik igazából még szöveget sem tudnak értelmezni.. Tán nem savanyú a szölő??

Halovány fingod nincs gondolom milyen egy sajátos nevelés igényű gyermek.. Hogy mi mindent éltünt meg, a gyerekeim mind mind egy csodák, hogy egyáltalán élnek.. Hogy mennyire fontos a jól kialakított napirend, a következetesség, a rutin kialakítása - ezt írtam is, ami pedig mindenkinek más. A 8 évesem ráadádul többemberes.

Igen. Biztosan valamit baromi rosszul csinálhattam, és csak is szerencsém volt, hogy mindegyik 2 hónapos korától átaludta az éjszakát.. 🤔😉 Ja. Nem.

Az önálló alvást pedig igenis lehet tanítani.

Sehol nem rúgtam bele a kérdezőbe, te majom..

Csak úgy mellesleg halkan súgom, ha a gyermek ennyire nehezen fárasztható akkor nagyvalószínűséggel hiperaktív.. Kevesebb inger, kevesebb édesség..

Gondolom ez biztosan fel sem tűnt..

2022. nov. 18. 09:40
 22/24 anonim ***** válasza:
52%
23. Nem savanyú a szőlő, nekem is szerencsés alvó gyerekeim vannak. Amúgy mire legyek irigy, az alpári stílusodra vagy az sni-s gyerekeidre? Nem tudod te sem, milyen rutinjuk van, de vered a melled, hogy hu de ügyike vagy így szoktattad. Ez nem segítség. És de szerencséd volt, ha tetszik ha nem. Nem te vagy a különleges szuperanya, hogy neked 2 hónapos koruktól alszanak, hanem ők ilyenek. Más babák/gyerekek meg mások, hiába hibáztatod a szülőket. Ja és még valami, attól, hogy lemajmozol másokat még ugyanúgy kilóg a kapa a szádból, nem leszel hitelesebb. Nem mondták még ezt neked?
2022. nov. 18. 09:53
 23/24 anonim válasza:
100%
Arra kellene megtanítani, hogy hiába nem tud aludni, fél 10-10 körül fekvés van. Tehát nem magyarázunk át a másik szobába, nem mászkálunk fel-alá. Esetleg ha engednéd neki a Tv-t mondjuk 9-10? Akkor lenne 1 óra én időtök.
2022. nov. 18. 12:06
 24/24 anonim ***** válasza:
Egyébkènt szoktatásra annyit, hogy az oviban 12-15–ig fekszik csendben, de nem alszik
2022. nov. 18. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!