Négy-öt éves gyereketek mennyit alszik?
9-9:30 fekszik 6:20-6:45 kel magától, oviban nem alszik nyáron volt 4 èves.
2 éves kora óta nem aszik du.😔
Hétköznap 6.30-kor ébresztem. Az oviban alszik kb.másfél órát. Este legkésőbb fél 9-kor alszik már.
Hétvégén mi is kicsit tovább alszunk, 7 után kelünk. Délután 2 órát alszik. Este ugyanúgy fél 9 körül alszik.
Amúgy ő az első perctől saját szobájában alszik, és nem is jön ki, amíg be nem megyünk hozzá. Nem idomítottuk erre, nem hagytuk soha sírni, neki egyszerűen erre van igénye. Este meseolvasás utàn valamelyikünk mellé fekszik, de pár perc utàn ő mondja, hogy most már kimehetünk.
4 éves fiú
Én nem akarlak elkeseríteni.
Nekem 3 gyermekem van. 8-5-2 évesek.
A két nagy tanulás és viselkedés zavaros. De ettől függetlenül mindegyik 8kor megy az ágyba, mesét olvasok puszi ölelés és utána ajtó becsuk és alvás.
Nem mondom, hogy a középső néha nem jön 1-2x ki még egy puszira, vagy, hogy ne fordulna elő, hogy 10kor még fent van néha.. De nálunk ahhoz vannak szoktatva kicsi kortól.
Mindig is meg volt a napirend, az esti rítus, és egy nagy adag következetesség.
Reggel 6kor kelnek.
Nálunk nem alszanak nappal. (8 és 5 évesek )
Kisfiam ugyan néha,néha bealszik oviba, de ritka. Itthon egyáltalán nem alszik nappal.
Általában 7fele ébred, de legkésőbb fel 8kor van ébresztés.
Esti rutin, hétköznap is. Hétvégén is nagyon törekszünk arra,hogy ez ne nagyon változzon, ( kivéve a nyár ,nyári szünet )
Fel 7kor fürdés , 7-negyed 8 vacsora. Kis mese, vagy olvasás ,amit mostanában rohadtul nem igènyelnek. Mese lekapcsolása negyed 9, fogmosás ,pisi,kaki. Legkésőbb fèl 9 ,nagyon nagy csúszásban 9 ágyikó.
Ott mèg duma ,és mèg 3x pisilni kell szomjas vagyok. És stb.🤣
De mondjuk tegnap elég hamar , fel 9kor már aludtak.
Ami nekünk nem jó már,amit mi rontottunk nyilván,hogy úgy altatjuk őket , hogy befekszünk a gyerekek mellè. És szépen ,simi,kis dudolás és alszanak. De emiatt mivel hosszú ,fárasztó napok vannak ,tuti ,hogy egyikünk bealszik velük 😅 de igyekszünk tartani magunkat.
De mèg mindig ez a legrövidebb út ,ahhoz hogy időben. Szépen,csendben ,nyugodtan elaludjanak. Velük sokszor mi is 🤣
Éjjel 90%ban felkel. Nem szól ,nem sír ,nem kelt fel. Csak reggel ott találom mellettünk az ágyunkban.
Át sétál. Ami egyébként engem egyáltalán nem zavar. Sokszor mondom észre sem veszem. Kislányom mint a mormota. De ő kicsi korától jó alvó! Kisfiam már nehezebb eset. De szó sem lehet pl arról,hogy 10kor meg fent legyenek.
21kor alszik el este. Reggel 7:10-kor ébred.
5 éves koráig 12-15-ig aludt minden egyes napon.
16. Annyira szeretem az ilyen megmondó kapitányokat. Te arra szoktattad, nagyon ügyes vagy. Képzeld el, a gyerekek igen nagy részét nem lehet erre szoktatni, ugyanis az önálló elalvás képessége náluk nem alakul ki 6 éves korig. Ez olyan agyi érés, mint a szobatisztaság. Nem te voltál nagyon szuper, hanem szerencséd volt, de nem hogy csendben örülnél magadnak és adnál 1-2 tippet hátha bejön, inkább belerúgsz más anyukába, mert attól jobban érzed magad. Gratulálok. Én meg arra szoktattam a gyerekem, hogy ne legyen tanulási nehézsége, nem tudom neked miért nem megy 🤷♀️
Kérdező ilyen nagyobbacskáknál is érdemes egy esti rutint kialakítani. Neki lehet hosszabb kell, mert az elalvás attól függ, mennyire tud elálmosodni. Délután érdemes lenne még egy játszót bevezetni, neki lehet még több mozgásra van szüksége. És ajánlom ezt a mesét szép lassan, halkan olvasni neki. Sok sikert!
Olvass utána kérlek hogy egy ekkora gyereknek mennyi alvásra van szüksége és mit okoz ha ez a mennyiség nincs meg!
Hogyan segítesz neki elaludni? Rácsukod az ajtót hogy jó éjt? Esti rutin esetleg? Elsímogatni? Semmi ilyesmit nem írtál mivel segítesz neki elaludni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!