6 hetes kisbaba miért sirhat ennyit?
6 hetes..
Olvastál a 4. trimeszterről?
Tejfeherje-erzekenyseg volt mindket gyerekemnel, ennek tunete a reflux (nalunkcsendes reflux volt mi dlettonel, visszajott a tej es visszanyeltek), illetve az o arcuk is foltos volt. Az segitett, hogy
- elhagytam mindent, ami tejfeherjet tartalmaz (nemcsak a tejet, tejtermekeket, hanem a cimken is neztem pl. parizsi, kekszek, csokik, ezekben mind lehet tejpor, tejfeherje, vagy mas formaban tejszarmazek)
- nagyon gyakori szopi (sokszor keves, a refluxosoknal ezt javasoljak mivel a gyomor zaroizma gyenge, ezert jon vissza az, amit megettek)
- fuggoleges testhelyzet, hordozas, ez megnyugtatja a hasukat, meg a testkontaktus egyebkent is nyugtatolag hat, nagy testkozel-igenyu babaknal is jellemzo a sok siras, es az az igeny, hogy folyton mozgassak oket (a nagyobbik gyerekem volt ilyen, o a babakocsit picikent nem turte el, es folyton ramvolt kotve az elso honapokban kendoben, mert igy nemsirt).
A nagyobbik volt vagy 6 hetes, mire a tejfeherjere rajottem, es elhagytam, a kicsinel kb. 2 hetesen kezdodtek a tunetek, nala rogton felismertem, es alabb is hagyott gyorsana vigasztalhatatlan siras.
Ja, es a szoptatas kozben is tudnak aludni, konfortszopiznak, ezert ugy tunik, mintha ebren lennenek, de almukban is tudnak szopizni, szoptalvasnak hivjak ( [link] )
Es igen, ez az idoszak ilyen. Kutartas, jobb lesz!
Jön tejed rendesen ??
Mert történt már olyan, hogy az anya azt hitte, hogy eszik a gyerek, közben meg éhezett és azért sírt szerencsétlen...
"Igen eszik szépen igazából mindig cicin van"
Az, hogy cicin van még nem jelenti azt, hogy elegendő mennyiség is jön, érdemes lenne egyszer lefejned, hogy biztos legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!