Mikor alszik el a babátok?
Sziasztok,
Mikor alszik el a babátok? Van rutinotok? Fürdetés minden este? Szokott kelni éjszaka? Ha igen hányszor és mikor? Na és persze mennyi idős? ☺️ Köszönöm!
14 hós, 8kor alszik el
Előtte: vacsi, összepakolás, fürdés, öltözés, mese, alvás
Nem kel éjszaka
Amíg pici volt minden 3. nap mostuk át tiszta vízzel, amúgy csak áttöröltük a hajlatait napi 2x. :) de mostmár nagy, sétál, fut, szórja a homokot a fejére, szval minden nap jár a fürdés :D
2,5 éves a fiam. Sajnos egyenlőre borzasztóan későn alszik el az utóbbi időben 9, fél10-10 fele. Nagyon igényli az apja társaságát, aki van, hogy késő délután ér haza. Ráadásul jön az utolsó 2 felső őrlőfoga, ami sokszor mégjobban borít mindent. Rutin, máramennyire tartani tudjuk azért van, 8kor fürdik apjávak, utána vacsoráznak
Kicsit vele van még, játszanak, kis mese, aztán lerakom aludni. Éjjel nem kel, most kivétel a fogzási időszak. Reggel 8-9ig alszik. Én 33 hetes várandós vagyok, nekem egyenlőre fekszik ez, hogy reggel énis tovább alhatok. Majd ügyködünk rajta, hogy jövőre, ovira normalizálódjon.
5 hónapos, este 10 körül alszik el. Kb. 2 hónapja átalussza az éjszakát fél 9 körül kel mindig.
Az esti rutin: lezuhanyzok, utána fürdetés (7 körül), evés. Cicin mindig bealszik, én meg sokáig naivan azt hittem lehet is letenni, de nem. Mindig felébred, csak szunyókál 10-20 percet ilyenkor. Csendes játék fél 10-ig és altatás. Ez nálunk most 15 perc csendes sétálgatást jelent kb. Elcsendesedik minden és mindenki, majd cici és alvás.
Az elejétől kezdve van esti rutin, ahogy nőtt úgy igazítottuk az igényeihez. Két hónapos koráig kicsit kaotikus volt, de utána rendeződött. 2-4 hónapos koráig este 7-kor fürdetés, evés és utána, ha fejemre is álltam nem akart aludni 11-ig, úgyhogy addig elnézelődött, meg szórakoztattuk. Nem kelt egyszer sem, aludt kb 7-ig. Aztán 4 hónaposan egyszer csak átállt és este fél 8-tól aludt reggelig.
Most 2 éves 3/4 7-kor vacsi, 7-kor fürdés, fél 8-kor már alszik és nyomja reggel 7-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!