Mikor alszik el a babátok?
Sziasztok,
Mikor alszik el a babátok? Van rutinotok? Fürdetés minden este? Szokott kelni éjszaka? Ha igen hányszor és mikor? Na és persze mennyi idős? ☺️ Köszönöm!
10 hónapos kisfiam.
Van rutinunk az elejétől kezdve. Fürdésig játszunk az apjával együtt. Fél8 fürdés, elköszönés-ének, tápszer, 8-ra alszik.
Most jó időszaka van, már 2 hónapja, egyedül alszik el és átalussza az éjszakát ( 8 hós koráig min. 2-szer kelt :D)
Reggel kb fél 8-ig alszik.
8-as vagyok. A legjobb az egészben, hogy még altatni sem kell. Simán elalszik magától. Megkapja a cumiját, a rongyiját egy kicsit még gyűrögeti és alszik is. Ez is 4 hónapos korától, így van. Persze alvás előtt van egy kis összebújás, altatódal (ezt az apja intézi, mert én a kicsivel vagyok), de nem kell ringatni, hogy aludjon.
Most a kicsi szivat aki 3 hónapos. Nála kb ugyan az az esti rutin. 7-kor őt is fürdetjük (a nagyot apa fürdeti a kicsit én) megetetem és nem alszik éjfélig. Ő is nagyra nyílt szemekkel bámészkodik (legalább nem ordít...) aztán 10-11 körül megpróbálom elaltani, de csak éjfél körül dől ki. Hajnal 5 körül eszik, aztán alszik tovább 8-9-ig. Tegnap kivételesen elaludt 8-kor és csak most 6-kor kelt enni. Jó lenne, ha így maradna 😄
Lassan 2 éves de az esti rutinunk születésétől kezdve ugyan az
Hozzátáplálás kezdése előtt este 6:30-7 szopi, aztán összepakolás
7:30fürdés
8 meseolvasás, összebújás, cici, alvás
Aztán mikor elkezdtük a hozzátáplálást
6-6:30vacsi
7óra összepakolás
7:30 fürdés
8óra meseolvasás, bújás, cici, alvás
21hónapos koráig működött így, aztán leszoktattam a ciciről
Azóta
6-6:30 vacsi
7óra pakolás
7:30 fürdés
8óra bújás, meseolvasás, alvás
Nekem a baba az úgy 1 éves korig van:D ahhoz képest a válaszpk zöme 2+ 😅
Lányom 11 hónapos.
Születésétől van esti rutin. Nem óramű pontos, caak a mi miutánt tartjuk be, általában hasonló időben.
7fele vacsi. Ez ugye kezdetben szoptatás volt, mostmár azt eszi amit mi.
8fele fürdés
9fele elalszik. Kb 2 hónappal ezelöttig cicin, most cumival a karomban.
8hónapis koráig átaludta az éjszakát. Aztán ahogy beindult a fogzás, mozgásfejlődés, szepa, úgy "elromlott". Atlag 3x kel, de rosszabb estéken akár óránként.
5 hónapos a fiam. Volt egy időszak 6 hetes korától kb.3 hónapos koráig, amikor hang nélkül aludt reggelig. Na az volt a beetetés rész. :D
Azóta megint eszik 1x éjszaka. Teljesen mindegy, nap közben mit és mennyit eszik, éjszaka 1x eszik. Annyi változó van, hogy van, hogy fél 2-kor, de van, hogy fél 6-kor.
Este általában 8 körül alszik el. De nagyon max fél 9.
Előtte 7 körül levetkőztetjük, kicsit pucérkodik, játék. Fél 8-kor fürdés, utána vacsi. (Tápszeres.)
Aztán letesszük az ágyba, és alszik szépen ügyesen. Párszor be kell menni cumit visszaadni, de egyébként nincs gond.
Reggel változó, mikor kel. Általában fél 7 és fél 8 között. De van, hogy én ébresztem 7-kor, ha a nagyot mi visszük suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!