Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy oldjátok meg a csendespih...

Hogy oldjátok meg a csendespihenőt?

Figyelt kérdés

2.5 éves lányom napirendje teljesen felborult, nem akar délután aludni, kb minden második nap tudom csak lerakni, utána meg este 10-ig fent van.

Ma reggel 8-kor már a játszón voltunk, a városban vásároltunk stb, de annyit sikerült csinálni, hogy fél órát pihentünk az ágyban sötétben, majdnem elaludt, erre felpattant hogy nem álmos. Én nem vagyok hajlandó órákat tölteni az altatással.

Gondolom ennyi csendes pihenő nem elég neki, ugye? Olvasás pl kiválthatja? Ki hogy csinálja, akinek ilyen fiatalon nem akart aludni a gyereke?

2022. júl. 25. 12:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ha nem alszik, felesleges a csendespihenő. Ha szeretnél, tarts, de az nem olyan, mint az alvás, hogy mennyi ideig kell tartania. Magamból kiindulva, bár imádok olvasni, de megőrültem volna gyerekkoromban, ha kötelezően ágyba dugnak egy regénnyel minden ebéd után....
2022. júl. 25. 17:49
 12/23 anonim ***** válasza:
26%

Én is koràn mentem mindig dolgozni, mert rugalmas a munkaidőm, de nem annyival, hogy ahhoz 4kor kelljen kelni.

A gyerekem meg eszembe nem jutna ilyenkor kelteni.

2022. júl. 25. 18:00
 13/23 A kérdező kommentje:
Kislányom imádja, ha olvasok neki, egész nap el tudná hallgatni, szóval ez inkább nekem büntetés 🤣🤣
2022. júl. 25. 18:01
 14/23 anonim ***** válasza:
15%

Tegyünk tiszta vizet a pohárba!

1-es válaszadó vagyok és nem tudom némelyek ki a fas.nak képzelik magukat, hogy az én gyereknevelési módszeremet vitatják, de javaslom, hogy ha akkora zsenik mutassák be a gyereknevelési stílusokat mindenféle szülői háttér és külső segítség nélkül!

1) az, hogy a gyerekem 4-kor kel vagy 4:30-kor nem jelenti azt, hogy mindig fel van keltve, a legtöbb esetben magától kel!

2) azért megyek korán, mert:

a) ha hamarabb beérek, hamarabb szabadulok, ergo hamarabb vagyok együtt a gyerekemmel

b) utálom a munkahelyem a váltás meg nem kivitelezhető még

c) mivel nincs segítségünk a benzin meg nem a legolcsóbb, a munkába jutást is meg kell oldjam. Jó magam az 5:30as busszal megyek be és a 14:20assal jövök haza ilyenkor. A reggelinél köztes megállóban kell átszállnom egy 15kmes szakaszon.

d) mivel gyárban dolgozom és nem soron, mert képzelje az a válaszadó, aki szerint nem csinálok semmit nekem már le kell dolgozni a kaja időt, míg a sori dolgozónak nem, holott ugyanúgy fizikai munkás vagyok. A munkáltató, amikor önkényesen döntött a munkaidő felül vizsgálatáról nem vette figyelembe, hogy:

I) 14:30-15:15 között nincs buszom

II) 15:15kor átszállás helyi járat van, azaz 3 busszal kell hazamennem, ugyanez igaz a 15:37-40es buszokra egyaránt

III) közvetlen felém tartó busz utána 16:33kor van. Had döntésem el én mikor kívánok hazajárni, mivel a 5:30-14:20as buszoknál naponta közel 20 perc mínuszba kerülök, amit sajnos valamikor be kell dolgozzak, igen sajnos autóval.

Csak könnyen villog az, akinek ott a nagyszülő. Igenis én nem fogok reggel 9re járni, mert egy gyereknek nem kell 12-15 órát aludni. Nem kell az egyensúlyát felbillenteni! Én is ember vagyok, ahogy a gyerekem is. Azt meg, hogy ez van, megköszönhetjül az arc nélkül faszagyereknek kommentelő válaszadóknak, aki vélhetően erre az urambátyám cigány politikai rendszerre szavazott, mert sajnos ez a rendszer a végletekig nem gyerek barát. Aki azt hiszi, hogy addig tart egy gyereknevelés, míg odavágnak egyszer 10-15 millió forintot az nagyot téved, mert utána többszörös áron lenyúlják rólad, rólam vagy bárkiről. Csak sajnos ezt köszönhetjük sok hülyének. Mindenki megnyugodhat, mert lesz második gyerekem is, akit ugyanígy fogok nevelni!

2022. júl. 25. 21:30
 15/23 anonim ***** válasza:
64%
Semmi baj a gyereked napi ritmusával. Még fel is pontoztalak VOLNA, ha megtiszteltél VOLNA minket azzal, hogy kultúrált hangnemben és a politikát nem ide keverve válaszolsz, valamint az irreveláns dolgokat is kihagyod, (mint a nagyszülői segítség megléte.) Senki sem kíváncsi ezekre egy altatásról szóló kérdés alatt. Offolni meg nem illik, ezt azért tanítsd meg a gyereknek, ha majd a netikettről beszélgettek évek múlva.
2022. júl. 26. 00:59
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

15-ös, kissé nehéz kulturált keretek között maradni, amikor más felvértezve érzi magát, hogy neki minden áron be kell szólnia, és elkönyvelje azt, hogy az ember nem csinál semmit, amikor ő valószínűleg nagyobb naplopó, mint én. A politika ugyan nem jön az altatáshoz ez tény, de maga a rendszer, hogy ilyen utálkozó némelyik ember az már igen! Eleve erre való lenne egy moderátor az oldalon, aki az ilyen fajta dolgokat kezeli. Ok-okozat, ha időben törölnek egy ilyen irreleváns választ, nem kezdem el taglalni az általános véleményem. Csak az a baj, hogy ez az oldal túlzottan megengedő lett, amit nem feltétlenül tudnék be a moderátorok hibájának. Sajnos olyan mértékben elkorcsosult a társadalom, hogyha nem engedik az effajta dolgot, az oldal visszaesne 50-60% szerintem kérdésből és válaszból is. Így gondolom feléjük is ki van adva az ukász, hogy mit lehet és mit nem és legyenek megengedőek. Az egyszer biztos, hogy én nem lennék ilyen megengedő. Ha pedig az offolást, vagy más sértegetését mérlegeljük azt gondolom, hogy az utóbbi jóval fajsúlyosabb.

Azt pedig, hogy sok helyen ott a nagyszülő vitathatatlan tény. Csak a bölcsődében látom hány helyen köpköd a nagyszülő, hogy oda van vágva a gyerek.

2022. júl. 26. 06:12
 17/23 anonim ***** válasza:
71%

Ha az ember 8-9 órát dolgozik, akkor minimum 8-9 órát nincs a gyerekével. Teljesen mindegy, hogy 5-14 óráig, vagy 8-17 óráig. Jellemzően, ha előbbi, akkor a gyerek pont annyival korábban fekszik, mint amennyivel később az utóbbi napirendben, tehát egy perccel sem tölt több hasznos, érdemi időt a gyerekével egyik, vagy a másik sem. De el lehet ezen vitatkozni, csak felesleges. :D

A gyerekem bölcsis 2 éves kora óta, én dolgozom. A bölcsiben sem igazán tudják altatni, de mindig lefekszik, pihen. Én is ilyen voltam anno. Itthon besötétítünk, befekszünk az ágyba, összebújunk, elolvasunk 1-2 mesét, ha nem alszik el, akkor beszélgetünk egy kicsit halkan, majd felkelünk. Nem csinálok nagy ügyet ebből, mert én is utáltam anno aludni délután. Nekem csak az "elcsendesedés" a fontos, hogy egy picit lelassuljon, ne érje annyi inger, pihenjen meg testileg és az idegrendszere is érjen el egy nyugvó állapotot egy kis időre. Én kifejezetten szeretem ezeket a "mi időket".

2022. júl. 26. 06:18
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
De haragszol a "nagyszülőkre" meg a "segítségükre"😆 meg mindenki másra. A saját életedért te vagy felelős, nem az aktuális (szerintem is rossz) kormány, meg nem a nagyszülők megléte. Lehet utálni mindenkit, attól ez még igaz.
2022. júl. 26. 06:57
 19/23 anonim ***** válasza:
27%
#18 azt kell eldönteni, hogy magadnak csináltál gyereket vagy másnak. Ha önállóan nem tudod ellátni a pároddal együtt, akkor bocsánat, de szülőként levizsgáztál. Aki nem tudja megoldani saját kútfőből a gyereknevelést nem értem minek szül! A 10 millióért ugye?
2022. júl. 26. 07:05
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Lejött a lényeg látom😆 hol írtam vagy írta bárki is, hogy odabassza a gyerekét a nagyszülőknek és hogy pénzért szül?

Szörnyen megkeseredett lehetsz, ami látszik ezekből a gyűlölködő kommentekből, amiket ideböfögtél. Szerintem te nagyon nagyon vágysz arra, hogy valaki segítsen neked, akihez odabaszhatod a gyerekedet. A másik meg szidhatod az aktuális rendszert, kormányt, az "ingyen" milliókat, te akkor is csak egy gyári melós leszel, aki majd utálja a következő munkahelyét, kormányt, mindenkit akinek segítenek a nagyszülők, aki pénzt kap. Szerintem egy ilyen romlott lelkű ember vizsgázott le szülőként, mint te. Hol jobb egyébként a gyereknek az, ha bölcsibe van " odabaszva" mint az, hogy a nagyszülőjéhez? Sajnálom a gyereked, szegénynek egy gyűlölködő roncs jutott, mint szülő, szerető család helyett. Mindenkinek kell segítség néha, nagyon látszik, hogy neked sem ártana (bébiszitter is létezik ám). Második gyereked pedig inkább ne legyen.

2022. júl. 26. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!