5 hónapos babáitok mennyit alszanak?
Az én picikém hetek óta 3 alkalommal alszik 15-20 perceket.
Néha előfordul fél óra is.
Ez nem túl kevés?
Sokszor annyira fáradt,de mégsem képes több alvásra. Próbálom vissza altatni,de csak nevetgèl.
Éjjel nincs gond. Este 10-től reggel fél 8-ig alszik. Általában egyszer ébred enni, néha kétszer.
6 hónapos a lányom, több mint 1 hónapja ő is ennyit alszik. Fiam is ennyiket aludt ilyen korban.
Ahogy ritkul az alvás, ugy lesznek hosszabbak.
Az én 5 hónaposom szintén 3 alkalommal alszik napközben.
Délelőtt 9-10 között általában sétálni megyünk, a babakocsiban alszik ilyenkor úgy 30-40 percet.
Aztán alszik általában délután 13 óra körül, ez hosszabb alvás, ilyenkor egy/másfél órát alszik.
Később 16-17 óra felé még alszik szintén egy 30-40 percet.
Éjjel kétszer ébred enni, 21 órától alszik reggel 7-ig.
Egyébként ő is rossz alvó volt, kb. most 5 hónapos korára alszik napközben hosszabbakat. Előtte nálunk is 15-20 percek voltak.
Sok dologtól függ az alvás
- Ha éjjel jól alszik, akkor általában nappal nem.
- Mozgásfejlődés, fogzás, betegség, növekedési ugrás.
- Mennyire fárad el. Emiatt szeretem kicsiknél is a foglalkozásokat (mondókázás, babamasszázs, közös játék stb).
- Minél többet legyetek friss levegőn. Akkor jobban alszanak utána, de a legjobb a szabadban altatni a babát.
- Különböző trükkök is vannak, amikkel jobban alszanak: babakocsi, hordozókendő, babahinta, pólya stb.
Én senkit nem pontoztam le.
Egyelőre csak forog és picikèt tud előre haladni,de a kúszás még nem megy.
Egész nap mondókázom és ènekelgetek neki. Nagyon kis figyelmes baba.
Sokszor 2-2,5 órákat sétáltam vele,de úgyse aludt többet, így nem megyek már annyit,hanem a teraszon altatom.
Ma kivételesen sokat aludt.
Lehet előbb kellett volna kiírni a kérdést. :)
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!