Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor fog aludni?(😩)

Mikor fog aludni?(😩)

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 hónapos.Éjjel még mindig minimum háromszor,de inkább négyszer ébred.100%anyatejes.

A legújabb szokása még plusszba az lett,hogy mindennap fél négy illetve hajnali négykor már nem lehet visszaaltatni.

Mire visszaaludna vinnem kell a többieket suliba.

Mi lehet a gond?

Velem(illetve velünk) alszik babafészekbe születésétől.

Kezdek nagyon kikészülni hogy nem alszom,sajnos semmi azaz nulla segítségünk van.

Egyik részről sincs nagyszülő.

Próbáltam húzni a fürdetést(este 9igtudtam húzni)de akkor is ennyiszer ébredt.

Napközben néha tudok vele pihenni,de az is ritka.

Tudtok valami ötletet mondani?

Ami esetleg beválhat?

2022. márc. 5. 06:54
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Két évig hogy lehet kibírni,te jó ég?

Tudom sokat rinyálok,de rettentő kimerült vagyok,ingerült,kvázi az ájulás szélén az alváshiánytól.

(Gondolom)

2022. márc. 5. 08:19
 12/27 anonim ***** válasza:
44%
Én vagy 4-5. Idősebb, de amint kitettük a szűrét javult a helyzet, és olyan 1 éves kora után nem sokkal kezdte el átaludni az estéket.
2022. márc. 5. 08:31
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legnagyobbom volt ilyen, mindig órára pontosan ébredt hajnali kettőkor. Aztán olvastam valahol, hogy ez lehet egy rosszul berögzült szokás is, és azt ajánlották, hogy mielőtt felébredne zavarjuk meg az alvását - nem felébreszteni, hanem csak kicsit megigazítani rajta a takarót, megsimogatni, stb., hogy ne ébredjen fel. Hülyeségnek gondoltam, kínlódtunk tovább. Aztán egyszer valami miatt amúgy is megébredtem még a gyerek előtt, és ahogy ébren feküdtem (nem lett volna értelme visszaaludni, hiszen volt még negyed óra ébredésig...) azon töprengtem, mit veszíthetek? Felébred? De amúgy is fel fog mindjárt kelni. Szóval felkeltem, egy kicsit takartam, igazítottam rajta, a lányom megmozdítitta kezét-lábát, aztán aludt reggelig.
2022. márc. 5. 08:58
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem milyen esti rutinotok van és hogyan alszik a baba nappal? Bár tudnod kell, hogy ez normális. Tudom, hogy baromi nehéz, az én fiamnak is volt olyan időszaka, hogy óránként kelt. Azt hittem nem élem túl.
2022. márc. 5. 09:08
 15/27 anonim ***** válasza:
Nálunk pár napja van az óránként, ha nem 20 percenként kelés. 5,5 hónapos, első 5 hónapban semmi extra nem volt.. 😅 Tarkítva azzal, hogy este 7kor már kidől. Nappal nagyon jól és könnyen elalszik, de éjjel. 😭
2022. márc. 5. 09:26
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy zavarjátok. Az én lányom egy éves koráig velünk volt egy szobában, addig minden éjjel 4-5ször ébredt. Elmúlt egy éves, beköltöztünk a saját házunkba, ahol az első éjszaka egyből külön a saját szobájáb tettük. Onnantól átalussza az éjszakákat. Tehát előző éjjel anyámnál még velünk egy szobában ébredt 4szer, következő este letettem aludni a saját szobájában este 8kor és reggel 7ig meg se nyikkant. Most 2 éves, azóta is így van. Annyi változott h most már inkább 6kor kel, amikor az apja elmegy dolgozni, arra felébred, és nem alszik vissza, de hát nem baj, így is alszik 10 órát..
2022. márc. 5. 10:40
 17/27 anonim ***** válasza:
Nálunk 5 hònaposan kezdődött a rèmálom, 9 hònapos korig bìrtuk, kapott egy házikòs nagyobb ágyat a miènk mellè tolva. Azòta csak akkor nyugtalanabb alvò, esetleg sìròs, ha tör át a foga vagy pl most at MMR oltás után elèg nyugtalan, de már max 2-3x èbredek meg èjjel, akkor is gyakran amiatt, hogy ő fetreng vagy felsìr, de alszik tovább...
2022. márc. 5. 10:46
 18/27 anonim ***** válasza:

Nálunk külön alszik kb. 1 hónapos korától. Barátnőmék együtt alszanak a 15 hónapossal. Szóval az se biztos , hogy azért kel mert zavarják.

2022. márc. 5. 11:36
 19/27 anonim ***** válasza:
Vegig kell probalni minden verziot, lehetoseget, de lehet, hogy o csak ilyen. 2,5 eves a lanyom es ha 2x kel az mar nagyon jo, osszesen talan 10x aludta at az ejszakat. De sokszor 5x is kel, ha telihold van, jon a foga, ugy allnak a csillagok, szeles az ido, meg minden bezavar.
2022. márc. 5. 11:46
 20/27 anonim ***** válasza:
18as, nem mondom h tutifix ha amiatt van, hogy zavarják. Csak egy opció, mert nálunk ez volt a gond.
2022. márc. 5. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!