Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aki önálló elalvásra szoktatta...

Aki önálló elalvásra szoktatta a babát kicsi korban, mennyi idő után kezdett használni, és milyen módszerrel? Tartós eredményt hozott?

Figyelt kérdés

Vitatott téma, tartok tőle, egyelőre csak tapasztalatokat szeretnék meghallgatni.

3 hetes a kistesó. Ha nem alszik bele a szoptatásba, lehetetlenség elaltatni, nem igazán szereti a ringatást, cumit. (Cicin altatni nem szeretném, mert túleszi magát, sok levegőt nyel, büfizni nem mindig sikerül, rossz lesz a pocakja)

Apa még itthon van velünk pár hétig, de később a nagyobb gyerkőc mellett nem lesz időm egész nap a pici altatásával szenvedni, ahogy anno.

Nem az éjszakák átalvását szeretném elérni, természetesen éjszaka eszik még 3-4 óránként, csak azt, hogy önállóan aludjon el a közös szobánkban.

Találtam a neten két cikket:

[link]

Ez egy kíméletesebb módszer, nem rázárja az ajtót a babára, hanem vele van, amíg el nem alszik, de ha jól értelmezem, nem veszi ki a kiságyból ha sír.

Akik hasonló módszert próbáltak kicsi babánál, eredményes volt? Mennyi ideig tartott, amíg rövidülni kezdett a sírás? Tartósan megszokta, vagy később volt visszaesés?

2022. jan. 11. 07:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%
Na elolvastam az írást. Szerintem épp meg lehet próbálni, hátha ilyen a gyereked, de biztos vagyok benne, hogy nem azért működött neki, mert ez egy tuti módszer és hitt benne és nem adta fel stb, hanem egyszerűen menet közben megért rá a babája. Az én gyerekem is megért rá, csak nem 4 hónaposan, hanem kicsit később, és semmiféle tréning nem kellett hozzá. Kétlem, hogy ez a módszer bármivel jobb lenne mint akármelyik másik. Mivel minden baba más, mindegyiknek más a habitusa, nincs olyan hogy biztos módszer. Ismerjétek meg egymást, lásd mi válik be, és kövesd ebben az ösztöneid. Nálunk ha én ezzel próbálkozok mikor 1-2 hónapos, akkor biztos hogy órákig üvöltött volna lila fejjel mint a sakál. Nem túlzok. Mindenhogy bőgött, de akkor bőgött a legjobban, mikor le lett téve kézből. Ezért érzem kicsit bicskanyitogatónak az írását ennek a nőnek. Mondom, próbáld meg, de ne feltétlen várj csodát. Kapsz egy 2 emberes hasfájós csodát és inkább hordozod meg ringatod csak ne csengjen a füled egész nap.
2022. jan. 11. 13:43
 12/12 anonim ***** válasza:
10-es kérdező: a porszívós kérdésnél három hónapos a baba, nem háromhetes. Nagyon nagy különbség... 6-os voltam
2022. jan. 11. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!