Miért kell ilyen sokszor? Hogy tudnánk neki segíteni, hogy jobban aludjon?
Van egy másfél éves fiam. Általában 9 órakor alszik el este, de mostanában már fél 1-kor felébred, és bármit csinálunk, addig nem alszik vissza, amíg nem kap tejet.
Utána pedig 3 óránként kel, szintén enni..
A 'jobb' eset, a megszokott az, hogy 4-5 körül kel először, aztán pedig reggel 7-8 körül.
Mitől lehet ez, hogy most egy ideje ennyiszer ébred fel?
Már elég sok mindent próbáltunk, rendes ágya van, mert a kiságyban már nem fért el.
Vizet nem fogadja el ilyenkor, ringatni egyébként sem lehet már, mert nem szereti.
Foga most nem jön, eddig a rágó fogakkal szenvedtünk, de már kint vannak.
Nincs ötletem mi zavarhatja meg, és őszintén kezd megint 'csecsemő' érzésem lenni ezzel a rengeteg keléssel.
Vagy nem 'rontunk' el semmit, és ez ebben a korban normális?
Anyukám szerint lehet, hogy növekszik, a csontjai stb. Ebbe van ráció?
Egyébként nem lenne ezzel gond, éppen a tesót várom, szóval legalább 'edzésben' tart, csak nem szeretném, hogy bármi rossz legyen neki.
Köszönöm! :)
Nyilván az összehasonlítás nem jó, hiszen minden gyerek más.
De pl barátok gyereke, aki fél évvel idősebb csak nála, végig aludja az éjszakát régóta.. Őt leteszik este 9kor és másnap 9-10ig fel sem kel..
A 15 hónaposom mai napig van,hogy óránkent kel. Megszívtam. :)
Egyébként vacsira mit adsz neki? Lehet valami kalóriásabb kaja kell már neki,azért éhes éjjel. De egyébként front,növekedés,mozgásfejlődés,etc.mind befolyásolhatják az alvásukat.
Vacsorára azt eszi amit, együtt szoktunk este enni, úgyhogy szerintem eléggé be tud lakni vele. :/
Igen, gondoltam rá, na meg a napokban kapta a másfél éves oltást, lehet az is valamennyire közrejátszik.
Csak érdekes, mert se nem lázasodott be, a karja se piros, nem csomós, semmi ilyesmi.. de akkor lehet ez a ludas.
Köszönöm szépen! :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Egy másik kérdésem is lenne, nem tudom ebben tudtok-e segíteni / tanácsot adni.
Jelenleg pampers premium care pelenkát használunk, 5-ös méretben. Ez a márka vált be, viszont minden éjszaka átpisil.. :(
Reggelre általában tiszta pisi minden.. nagyobb pelenkát kellene használnunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!