Mèrt nem segítenek az emberek az egyedül álló anyukáknak? Èn sokszor probáltam de senki.
Az átlag ember szerintem szívesebben segít olyannak, aki a környezetében van, mert ellenkező esetben még mindig nagyfokú bizalmatlanság övezi a dolgot. Ellenben a közvetlen környezetükben az emberek nem biztos, hogy felfedik, hogy szükségük van rá mert szégyellik, lásd a rengeteg anonim poszt facebookon, mert sok az ismerős.
Nekem személy szerint van jó és rossz példám is a kérdés te milyen segítségre gondolsz.
pl. vigyázni sokat vigyáztunk (minden hétköznap délután) egyedül álló apukának a kislányára, eljött velünk fél1-fél2-kor a suliból és 5-fél6ig ott volt, játszottunk, megtanultunk, itt pl. az volt a kulcs, hogy apuka kinyitotta a száját és megkérdezte vegyszer-egyszer maradhat-e, az állandóságot erre felbúzdulva ajánlottuk fel, hogy ne a rokonoknak kelljen mindig szabadnapot kivenni
Olyan is előfordult, hogy helyi adás-vételi csoportokban árultam ruhát, jelentkezett egy anyuka egy felsőért, elvittem neki és amikor megláttam a körülményeit inkább az összeset neki adtam. Itt is az volt a gond amit már taglaltam korábban, hogy senki nem sejtette, hogy ennyire rossz a helyzet, csak, hogy szegényes. Ha szól (bármilyen kellemetlen is) több a segítség.
Rossz példa is volt sajnos, kislány baba ruhákat vittünk le egy ismeretlen anyukának. Később láttam őket a neten hirdetve, megkerestem és az volt a válasz, hogy neki túl rózsaszín és hercegnős volt, na aki rászorul az ne válogasson, ez volt az utolsó, hogy idegennek adtam.
Miért kéne segíteni egy egyedülálló anyának???!
Mitől van több joga mint akinek pl nincs gyereke és egyedülálló!????
Mi ez az újabb baromság a gyakorin!!!?
Teljesen MAGÁNÜGY hogy egyedülálló "anya" vagy.
Tudtál gyereket csinálni, most neveld szépen.
Már a kérdést sem értem..
Miért kéne bárkinek is segítenie valakin, pusztán azért mert neki gyereke van, akivel egyedül maradt?? Erről személy szerint én miért tehetek? Nekem is megvan a saját életem, a saját dolgom, nekem sem segít senki vagy a segítség csak annak jár, aki szült?!
A gyerekvállalás magánügy, ő döntött úgy, hogy szül, akkor vállalja ennek a “következményeit” és ne másoktól várja alanyi jogon a segítséget.
Azt sem értem, hogy a segítség miért csak egyedülálló anyáknak járna, a simán egyedülálló nőknek kölök nélkül miért nem...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!