Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 5 hónapos babàm nem alszik...

5 hónapos babàm nem alszik egész este fogolódik és nyugtalan !?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 hét múlva lesz 5 hónapos a kisbabám és már egy hete nem alszunk rendesen, egész este forgolódik dobálja magát 20 percenkét maximum 1 óránként felkelkell és sokáig tart mire vissza tudom altatni, nem éhes mert nem akar enni! Kipróbáltam már hogy naponta 3x hagyom aludni 1 órát aztis hogy tovább alszik , az esti rutinaink ugyan azok mindig !kiprobáltam már nagyon sok mindent de nem segít! már kétségbe estem 🙁 Kérlek segítsetek!

2021. szept. 22. 11:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
hogyan szoktattad hozzá az egyedül alváshoz?
2021. szept. 27. 19:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Igazából az elejétől kezdve a kiságyába raktuk esténként. Még akkor is ha óránként kellett kelnem etetni vagy éppen szegény csak rosszul aludt akár a foga vagy más egyéb fejlődési dolog illetve időjárás miatt. Nem mondom azt, hogy néha nem lenne kényelmesebb este magunk közé rakni és ha megéhezik/megszomjazik csak úgy spontán félkómásan fekve ellátni, de mi nem merjük magunk közé rakni, mert a mai napig megnyugvás nekem a légzésfigyelő használata, illetve ha nagyon ki vagyok merülve volt, hogy párom kelt hozzá, mert nem ébredtem fel a mocorgására,sírására, ezek után meg pláne nem merem közénk tenni, nehogy ráfeküdjünk, meg hát már kúszik,mászik,ül szóval jobba rácsos kiságy. Szerintem próbáld este cicin elaltatni vagy ringatva, várj egy jó fél órát legalább és azután tedd a helyére. Ha felkel akkor persze egyből kiságyból ki etetés/itatás/ringatás igény szerint, lehet itt csak 5 perc kell és alszik is tovább és vissza a kiságyba. Nekünk is sűrűn van olyan hogy pl esti cicizés közben elalszik, rá fél órára kiságyba rakom és 15 percen belül kel, de akkor nincs is igazán képbe, olyankor 5 perc ringatás és vissza. Aztán volt hogy ezután is felébredt és ugyanúgy 5-10 perc ringatás és vissza a helyére. Aztán elaludt pár órát, de amúgy ez mostanában sűrűn előfordul, de inkább ez a pár kelés még a fekvés elején, mint pár hete a fél-1 óránkénti kelés. De hát ezt mi így “beáldoztuk” a párommal, bízva abban, hogy nem szokik közénk, de még bármi lehet később. Viszont mint mondtam nappal csak rajtunk alszik, de azt a napi 2-3 alvást simán kibírom. Addig legalább én is pihenek, mert zörögni úgysem tudnék mellette amíg pihen csak ha már ébren van és játszik.
2021. szept. 28. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!