Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Összebújva altatás? Valamit...

Összebújva altatás? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés

A lányom alapvetően nem alszik el nehezen, ha álmos, akkor némi nyűgösködés után babakocsiban, autóban is elalszik, de legjobban azt szereti, ha kézben cipelem és ringatom, már ha ugye nem a cicin alszik el, ami természetesen az abszolút favorit, de szerencsére nem az az egyedüli módja az altatásnak. Csak hát ugye egyre nehezebb a kis popsija, szóval gondoltam ezt a ringatás-dolgot ezt leváltani az ágyban összebújva, simogatósan alvásra. 1 éves múlt, egyébként.

Ez a fejemben amúgy úgy néz ki, hogy amikor már látom, hogy már álmosodik, elpilled, ragad le a szeme, cumizza az ujját, hozza a nyunyókáját, akármi, szóval amikor amúgy is vinném altatni, akkor szépen fogom, lefekszünk az ágyba egymással szemben, megölelem, dúdolok neki, simogatom a hátát, és ő békésen álomba szenderül és én örülök a fejemnek, hogy megoldottuk ringatás nélkül és nem is sírt és egyébként is milyen cuki.

A valóságban eddig 10ből 10 alkalommal felért egy pankrációval az egész folyamat, még amikor félig már alszik is, csukott szemmel is tolja el magát tőlem, rugdos, a kezével csapkod, addig-addig mocorog és zsizseg, amíg felébreszti magát, felül és menne játszani az ágyban, ha meg lefognám esetleg, akkor az meg kivétel nélkül mindig az az igazán kétségbeesett ordítós sírásba torkollik. Már tele vagyok mindenütt kék-zöld-lila foltokkal, karmolásnyomokkal, és közben meg megszakad a szívem, ha sírás a vége. Szóval ez a dolog ez egyértelműen nem működik nálunk, ami azért is fura, mert amúgy együtt alszunk, csak eddig mindig ringatva/cicin elaltattam, és miután leraktam az ágyba aludni, mentem utána én is.

Én csinálok valamit rosszul? Vagy simán létezhet, hogy ő nem ez a típus, aki elaludna így összebújva? Pedig olyan jó lenne, ha ez bejönne és szokásunkká válna, tudnék közben mesét olvasni neki, ha esetleg idővel jönne az újabb baba, akkor nagy pocakkal is kényelmesen tudnánk elaludni, nem kéne a tizenpár kilóit kézben cipelgetnem fel-alá mászkálva a lakás két pontja között.

Esetleg más alternatívát tudtok a sétálgatós ringatás helyett? Fitnesszlabdának nincs hely, de ha lenne se vennék, egy barátnőmnél egyszer kipróbáltam, majdnem kidobtam a taccsot a rugózástól, szóval ezt hanyagolnám. A szoptatásról meg lassanként szeretném leszoktatni, csak az esti nagy alvásnál altatom cicin most már. Amúgy fekve, összebújva cicizve elalszik ő, de csak éjszaka, félálomban, ha így akarnám elaltatni napközben, éber állapotból, akkor nem kér belőle, csak vigyorog rám nagy szemekkel és teli szájjal kuncorászik.

2021. aug. 21. 20:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk azert egyertelmu,mert egy hazaspar nem veletlen alszik egy agyban..?? Es ha nem toltenek idot kettesben az nem lesz jo hatassal a kettojuk kapcsolatara. A gyerek sztem szokja meg h van sajat helye. Nem kell mindig mindenben az o akaratat szolgalni
2021. aug. 23. 14:39
 12/21 A kérdező kommentje:
Én is szeretek vele összebújva aludni, ez nem csak az ő akarata. És így is bőven tudunk kettesben időt tölteni, a szerelmeskedést megoldani meg minden egyéb. De miután elaludt napközben, kb bárhova lerakom, úgy jó neki, csal maga az altatás az, ami nekem fejtörést okoz.
2021. aug. 23. 15:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Én soha nem szeretkeznék alvó gyerek mellett, akkor se ha újszülőtt. Nekem elég morbid.
2021. aug. 23. 15:06
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát egészségedre, mindenki csinálja úgy, ahogyan az neki belefér. A kérdésem közel sem erről szólt, szóval ez nem tudom, miért segítene akár nekem, akár bárki másnak, akit hasonló kérdések foglalkoztatnak :D
2021. aug. 23. 15:25
 15/21 anonim ***** válasza:
44%
Uristen... meg ha egy ujszulott lenne KULON kisagyban, a szobaban, oke.. de egy agyban ? Beteg vagy. Meg az urad se szazas h ezt megengedi. Fuj
2021. aug. 23. 15:27
 16/21 A kérdező kommentje:
A gyerek nincs az ágyban, amikor mi szeretkezünk, ha elolvasod a hosszabb válaszom az előző oldalon, akkor rájössz. De mindegy is, a kérdés továbbra sem ez volt.
2021. aug. 23. 15:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Beteg dolog gyerekkel egy ágyban aludni is, nem még úgy szexelni hogy a szobában van.
2021. aug. 23. 15:40
 18/21 anonim ***** válasza:

Gondolom heti 1 menetet osszehoznak es apanak legyen eleg😀

Na ez a baj ott ahol a gyerek az ur a haznal...

2021. aug. 23. 15:46
 19/21 A kérdező kommentje:

A szakemberek többsége nem ért veled egyet, hogy beteg dolog lenne gyerekkel együtt aludni:

[link]

[link]

[link]

[link]

Szerintem az a beteg, hogy ennyire ugrasz erre a témára. Engem nem érdekel, más együtt alszik-e a gyerekével, mindenki csinálja úgy, ahogyan neki jó. Szóval te mégis miért ítélkezel ilyen hevesen? :)

2021. aug. 23. 15:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki tette fel a kérdést, hogy miért nem akar elaludni vele a gyerek az ágyban összebújva. Biztos nem én :)
2021. aug. 23. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!