Másnál is ilyen nehéz az altatás?
Figyelt kérdés
5 hónapos babám nagyjából 2-3 hete nehezen alszik el napközben is. Általában napközben rajtam, este az ágyában alszik, de mostanában fél óra hiszti van minden altatás előtt. Kifeszíti magát a karomban és szó szerint visít. Ilyenkor berakom a kiságyába, ott picit kúszik, majd sírni kezd. Akkor felveszem és újra kezdődik minden. Kb. 4-5x eljátssza, mire sikerül megnyugodnia és elalszik.2021. júl. 19. 10:54
1/10 anonim válasza:
Én is nem rég írtam ki kérdést, kb ugyanez a helyzet...
2/10 anonim válasza:
Igen, szerintem ennyi idős babánál ez elég gyakori. Mozgásfejlődés, fogzás, időjárás, növekedési ugrás, idegrendszeri fejlődés, kócos szempilla, bármi okozhatja a nyugtalanságát.
3/10 A kérdező kommentje:
Akkor türelmesen várjak, amíg kinövi? Amúgy nem feltétlen esik nehezemre még így is az altatás, csak nem voltam benne biztos hogy ez normális, valamint hogy jól csinálom-e. De ezek alapján akkor nincs gond. Köszönöm! :)
2021. júl. 19. 11:56
4/10 anonim válasza:
Ez tènyleg gyakori, feszültsèget is vezetnek le ìgy.
5/10 anonim válasza:
Keress rá Google-ban, "alvás borulás 4 hónaposan "
Szó szerint ezt takarja, amit írtál. Tanácsokat is ír.
Nagyjából az időpont is stimmel nálatok, ha most 5 hónapos és 2-3 hete csinálja.
Kisfiam is csinálta, hamar túl lettünk rajta, újra hamar elalszik.
6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, utána is néztem. Így legalább tudom mi zajlik le szegényemben :)
2021. júl. 19. 18:24
7/10 anonim válasza:
Alvási regresszió néven még több dolgot fogsz találni.
8/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom meddig fog ez a helyzet fent állni, de eddig végig aludta az estéket 10-től 5-ig, ma már beiktatott 1-kor egy cicit. Pedig próbáltam előszőr a cumit, de esélytelen volt.. kicsit el vagyok keseredve.
2021. júl. 20. 07:36
9/10 A kérdező kommentje:
Saját tapasztalatot,megoldást tudnátok írni erre az alvási regresszióra?
2021. júl. 20. 08:14
10/10 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam ezen a másik fajta altatási módszeren a karban ringatás helyett, hogy megtanuljon magától visszaaludni.: Ringatom, mikor félálomban van lerakom a helyére, felébred-sír akkor felveszem, megnyugtatom majd újra kiságy.. és ezt addig amíg el nem alszik. Szerintetek ebben az időszakban mikor amúgy is bajos az alvás ezzel ártanék neki? Mindenképp a legjobbat szeretném neki, de így nehéz eldönteni, hogy mivel is cselekednék jól.
2021. júl. 20. 09:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!