Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tényleg baj hogyha nem aludja...

Tényleg baj hogyha nem aludja át az éjszakát? Többi lent

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos kisfiam. Nagyjából leírom az esti rutinunkat: 6-7 óra körül vacsorázik (általában amit mi), utána még játszunk. Fél 9-kor fürdik, majd 9 óra körül lerakjuk aludni, ilyenkor kap tejet. Van hogy nehezebben alszik el, van hogy könnyebben, nyilván ez függ attól, hogy mennyire fáradt el. (Napközben egyébként 1,5 - 2 órát alszik egyben délben és kész).

Mostanában az első kelése fél 1 és fél 2 között van, majd rá 3 órára megint felkel. Ilyenkor iszik tejet és vissza is alszik.

A védőnő szerint már régen át kellene aludnia az éjszakát...

Valamit rosszul csinálunk? Mit tehetnénk másképp, hogy lehetne rávezetni, hogy átaludja az éjszakát? Tapasztalatok érdekelnének.

Nyilván tudom, pl nemrég jöttek a rágó fogai, ilyenkor megébred, de van hogy 'indokolatlanul' is felkel enni.. nem tudom mit tehetnék. Vannak jobb időszakok, havi 1/2 alkalom amikor akár 3-4 éjszakát is át alszik, de utána megint történik valami, és óramű pontossággal ugyanakkor megébred.. másnál is volt így? Nálatok hogy alakult végül?

2021. aug. 20. 20:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

14 hónapos fiam és van, hogy 2x kel enni, van hogy 3x, van, hogy egyszer sem. A védőnőnk szerencsére normális, nem akarja az ezer éves tankönyvi hülyeségét ránk erőltetni.

Múltkor a helyettese viszont rákérdezett, és ő is közölte, hogy már át kellene aludnia az éjszakát. Én meg közöltem, hogy a fiam nem tud még olvasni, így nem tudja, hogy a nagykönyv szerint már aludnia kellene.

2021. aug. 21. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!