Tényleg baj hogyha nem aludja át az éjszakát? Többi lent
Van egy 15 hónapos kisfiam. Nagyjából leírom az esti rutinunkat: 6-7 óra körül vacsorázik (általában amit mi), utána még játszunk. Fél 9-kor fürdik, majd 9 óra körül lerakjuk aludni, ilyenkor kap tejet. Van hogy nehezebben alszik el, van hogy könnyebben, nyilván ez függ attól, hogy mennyire fáradt el. (Napközben egyébként 1,5 - 2 órát alszik egyben délben és kész).
Mostanában az első kelése fél 1 és fél 2 között van, majd rá 3 órára megint felkel. Ilyenkor iszik tejet és vissza is alszik.
A védőnő szerint már régen át kellene aludnia az éjszakát...
Valamit rosszul csinálunk? Mit tehetnénk másképp, hogy lehetne rávezetni, hogy átaludja az éjszakát? Tapasztalatok érdekelnének.
Nyilván tudom, pl nemrég jöttek a rágó fogai, ilyenkor megébred, de van hogy 'indokolatlanul' is felkel enni.. nem tudom mit tehetnék. Vannak jobb időszakok, havi 1/2 alkalom amikor akár 3-4 éjszakát is át alszik, de utána megint történik valami, és óramű pontossággal ugyanakkor megébred.. másnál is volt így? Nálatok hogy alakult végül?
14 hónapos fiam és van, hogy 2x kel enni, van hogy 3x, van, hogy egyszer sem. A védőnőnk szerencsére normális, nem akarja az ezer éves tankönyvi hülyeségét ránk erőltetni.
Múltkor a helyettese viszont rákérdezett, és ő is közölte, hogy már át kellene aludnia az éjszakát. Én meg közöltem, hogy a fiam nem tud még olvasni, így nem tudja, hogy a nagykönyv szerint már aludnia kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!