Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Normális hogy még mindig nem...

Normális hogy még mindig nem alszik éjszaka?

Figyelt kérdés

1 éves a kisfiam. Gyakorlatilag 3,5 hónapos koráig volt jó alvó, aztán elszabadult a pokol, ami azóta is tart. Elalszik este 9kor, jó esetben első körben alszik 3 órát utána viszont 1-2 óránként ébred (amikor alszik is ficereg összevissza) reggel 6-7ig, tehát nagyjából 8 óra az éjszakai alvása. Nappal kétszer alszik 1-1,5 órát, úgyhogy a napi össz alvása 10-11 óra maximum.

Nem kevés ez? Normális hogy még mindig ennyit ébred éjszaka? Mikor lesz már jobb?

Kieg. infó: önállóan totyog de még nem stabil teljesen, 6foga van, jelenleg nem jön a következő, éjszaka még cicizik nappal már egyáltalán nem, kipróbáltam az egvilagon mindent, de semmi nem használ :(

2021. júl. 29. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Az én lassan 4 évesem is ilyen volt. A mai napig van hogy felkel 1x
2021. júl. 29. 11:40
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Próbáltad már,hogy csak egyszer alszik napközben?

Mikor ébred az utolsó nappali alvásból?

Lehet hogy nem fáradt eléggé vagy pont az ellenkezője,hogy túl fáradt? Éhes amikor felkel? Mikor,mennyit eszik?

2021. júl. 29. 11:40
 3/11 A kérdező kommentje:

1: Ez nem túl biztató! Amikor felkel iszik vagy pisil?

2: Nem próbáltam még az egy alvást, a reggeli ebredestol számítva 3-3,5ora múlva már álmos.

A délutáni alvasbol 4-fel 5kor ébred, 8-negyed 9kor furdetjuk, de akkor már nyűgös, főleg mióta többet megy.

Éjszaka szerintem nem az evés miatt cicizik, inkább csak visszaaltatja magát rajta. Próbáltam vízzel, de hatalmas felháborodás lett a vége.

2021. júl. 29. 11:50
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Sajnos normális. A mennyiség sem vészes annyira.

Barátnőm fia kel fel éjszakánként vagy 6-7 alkalommal, mert pukizik.

Az enyém jelenleg átalussza szerencsére, de nála változó, régen egyszer kelt vagy kétszer, nem élem bele magam, hogy most átalussza.

2021. júl. 29. 11:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Nyilván nem tuti recept, de esetleg megprobalhatod,hogy tolsz az alvásokon. Nálunk már a 3-as ébredés is késő volt, este 10-ig pörgött. Most úgy állt be,hogy reggel 10-tol alszik, dél-1-ig, 7-kor alvás, reggel 7-ig kb. Persze ez borulhat,ha melege van és szomjas, éhes, beteg, fogzik,meg ezer más ok miatt, de alapvetően nekünk bejött. Nem mindenki ilyen szerencsés sajnos, de egy próbát megér.
2021. júl. 29. 12:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Jajj tényleg, nekünk akkor borult az alvás, amikor pont 1 éves kora körül 2 alvás helyett már csak egyet igényelt. Nálunk nem bírja a reggelt, szóval 10-12-ig alszik, utána 19-6-ig.
2021. júl. 29. 12:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom 15 hónapos, napközben egyszer alszik 1,5-2 órát.Legkésőbb 14:15-kor már fent van.Este fél 9 körül alszik el reggel 6-7 óráig. Vannak jobb és rosszabb éjszakák. A jobbak közé tartozik amikor csak 2-3 X ébred, rosszabb amikor óránként.Ez van. Egyszer majd csak átalussza.
2021. júl. 29. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk is ez a helyzet, annyiban más, hogy ő a kezdetektől nagyon rosszul alszik. Volt egy fél èv intenzív fogzásos időszak, akkor konkrétan minden éjjel óránként kelt és összeadva ő is kb 10 órát aludt, a többi éjszakán csak 2 óránként ébredt. Most 21 hónapos, 2 hete költözött saját szobába, azóta mintha jobban aludna. Volt óránként kelés is, de legtöbbször csak 2-3 és 1x át is aludta az éjszakát. A ti kisfiatok külön szobában alszik?
2021. júl. 29. 12:40
 9/11 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Változó. Van hogy csak pisil vagy iszik vagy csak be kell takarni. De van hogy mind a 3 egyszerre.
2021. júl. 29. 12:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy ennyien írtatok! Sokkal jobban érzem magam, hogy nem vagyok egyedül :)

Megpróbáljuk az egy alvást hátha segít valamit.

Egyébként, igen születése óta külön alszik. Nem nagyon megy az együtt alvás mert nem tudunk együtt aludni a sok nyuszoges meg forgolodas miatt. Így én jövök át hozzá minden éjszaka, hogy legalább az apja tudjon pihenni.

2021. júl. 29. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!