8 hósom még mindig felkell éjszaka enni. Normális ez, hogyan szoktassam le rólla? Volt akinek sokáig kellt éjjel a babája?
Az én 14 hónaposomat az Aludj jól c. könyv szerint szoktatom le a kelésekről, maximálisan sírásmentesen.
Kb 1,5 hónap kő kemény munka után eljutottunk oda, hogy a 5-10 kelésből már csak 1-3 van. De egy-egy rosszabb nap még mindig be tud kavarni rendesen.
És ami még jobb, az elaltatás is sokkal könnyebb lett, régebben 1-1,5 óra volt, most már csak fél óra, de sokszor csak 5 perc.
Viszont nem lehet a babákra ráhúzni egy sémát, hogy ekkor és ekkor már át kéne aludnia az éjszakát. Én akkor éreztem, hogy eljött az idő a változtatásra, mikor már inkább hisztit és követelőzést éreztem rajta és reggel láthatóan nem aludta ki magát, pedig mindent megadtam neki amit akar az éjszaka folyamán. Mióta változtattam (de ezt nem is én változtattam, én csak irányt mutattam neki ő pedig szépen megszokta és megszerette a kialakított új szokásokat) azóta sokkal jobban alszik, reggelente már sokszor nem sírva ébred.
Szóval az édesanya maga tudja, hogy mikor mit lehet tenni, meg kell látnia a káoszban a lehetőségeket és finoman terelgetni a baba szokásait.
Ha ez nem működött volna, akkor kipróbáltam volna az a 3-5-7 perces módszert is, de az 1 éven felüli babáknál már elég nehezen működik. Szerencsére úgy néz ki működik a mostani módszer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!