Rosszul alvó babát hogy segítsem, ha a testvére mellett nem tud zajban aludni?
A kicsi 5 hónapos, a nagyobbik 4 éves.
Nyilván mindenki jön a “szoktassuk zajhoz a babát” tanácsokkal, de ez van, nem jön be, ő nem jó alvó. Ahogyan a testvére sem volt az ilyen idősen.
Próbáltam hogy alvás időben a másik szobában játszunk a naggyal, mesét kapcsolok stb. De egy “pisilnem kell” vagy egy “szomjas vagyok” kizökkenés azonnal sutba vágja a kicsi alvását, pedig még ajtó csapkodás sincsen.
De ez a jobbik eset, mert van hogy alvás idő alatt tudok csak főzni vagy bármilyen házvezetési feladatot ellátni, na ilyenkor felügyelet nélkül hangoskodik a nagy, mert hát nem izgalmas neki a pakolás vagy a mosás másfél órán keresztül csendben mellettem...Oké, már a fél órának is örülnék.
Ti hogyan oldottátok meg ezt a helyzetet? Nálatok mi vált be?
Fehér zajt próbáltál már?
Én azt használok, mert az utcánkban nagyon sok traktor és kombájn jár, azok meg ugye jó nagy hanggal és rezgéssel vannak. Rádiót oda tekerem, ahol csak recseg, és nem rakom hozzá túl közel,nem hangos ( ki kell tapasztalni) de nem észlel semmi az itthoni /kinti zajokból. :) 1,5 hós kora óta használom, amikor kell,most 10 hónapos
Nem semmi!
Nálunk is sok a traktor, pont egy kereszteződés mellett lakunk ahol lassítanak, gyorsítanak.
Ez jó tipp. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!