Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akinek nem szeret aludni a...

Akinek nem szeret aludni a gyereke tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Minden este mikor indulni kéne aludni, minden marha érdekes lesz. Nem akar lefeküdni, átmenni az ágyába. Hiába csinálok én bármit, csak ordít.

Próbáltuk már: Félhomályban, teljes sötétben, mi ágyunkban, sajátjában, később fektetni, lefekvés előtti kis rutinnal (fürdés, tej, alvás). Sehogy nem tetszik neki a dolog. Nekem meg már az idegeim kívannak lassan.

2 éves

2021. jún. 30. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
El kell ereszteni pár napra és újra kell gondolni a dolgot. Most nyilván te is meg a gyerekek is egy nagy feszengésben vagytok. Hagyd rá pár napig. Legyen ettől még az este valamelyest rutinszerű de tervezd úgy el, hogy minden mindegy. Ki fog derülni, hogy mi a gyerek valódi igénye és akkor ennek tudatában próbáld meg megreformálni az esti altatast.
2021. jún. 30. 22:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen a korszakon mindannyian atmegyunk, akiknek gyereke van. Ez természetes. El fog múlni.
2021. jún. 30. 23:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Hánykor fektetitek? Szerintem ez csak egy időszak.9 hónaposan és 2 év környéken volt nálunk is kb 1-2 hónap mikor az esti alvás inkább esti agybaj volt.Mi maradtunk a rutinnal.Este fel 9 fogmosás,mese és fekvés.Lassan 4 éves és 2 éves kora óta nagyon ritkán fordul elő hogy tiltakozna,kb 10 perc alatt el is alszik.
2021. jún. 30. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 éves és tiltakozik szinte mindig. Persze utána nagyon jót alszik egy szava sincs. Meg kell találni az igényét, pl beszélgetni vele, mesét olvasni, kicsit mókázni még, vagy megitatni/etetni.
2021. júl. 1. 00:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Eredetileg 8kor mentem el vele aludni. Akkor elaludt 9re. Aztán gondoltam altatom később. Fél 9, 9. Mindig ugyan úgy hiszti és egy óra mire alszik. Meséltem is már neki. Itattam is.
2021. júl. 1. 01:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyáron én sem bírok korán lefeküdni, sokáig fent van a nap, neki meg még konkrétan nappal van amikor le kell feküdni. Nem csodálom, ha nem érzi az alvásidőt szegényke.

Engem mindig úgy altatott anyukám, hogy mesélt és utána azt mondta, hogy nem kell aludni, csak csukjam be a szemem. Semmi gond, nem várja el, hogy elaludjak, csak legyen csukva a szemem, ennyit kér. Valahogy mindig elaludtam attól, hogy csendben kellett lenni és csukva volt a szemem.

Nem tudom, hogy ezt nagyon piciként is csinálta-e anyu, mert ha erre így emlékszem, akkor nagyobbnak kellett már lennem. És az se biztos, hogy bárki másnál működni fog, de talán egy próbát megér :)

2021. júl. 1. 08:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát ő még nem igazán érti ezt. Hozzám bújik, mondom neki hogy csukja be a szemét de nem érdekli 😅 Vagy ha be is csukja rögtön nyitja is ki😅
2021. júl. 1. 09:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Nálunk ugyan ez. Azt nem tudtam elérni, hogy hamarabb elaludjon, de önként és dalolva megy. A megoldás a mese volt. Imádja ha olvasok neki. Bevezettük az estimesét és így már nem kell könyörögni, nincs hiszti. Megy, fekszik, bújik és hallgat
2021. júl. 17. 21:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Fú de kivagyok. Benéztem a kérdést 😅😅😅
2021. júl. 17. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Jaj szegény :D
2021. júl. 18. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!