Mit csináljak, hogy ne hajnali 5-kor kezdődjön a nap?
Előre szeretném leszögezni, hogy az nem segítség, ha azt írja valaki, hogy "az semmi, örülj neki, az enyém 4-kor kel!".
8-kor tesszük le este, de mostanság megint 5-kor kel. Ennél később egyrészt azért nem akarom, mert mielőtt kidőlök, azért én is szeretnék 1-2 órát magamban lenni. De hiába is tenném le később, nem kel fel később, ha akkor felkelt.
Kipattan a szeme és nem lehet visszaaltatni.
Hol így, hol úgy kel éjjel, vannak olyan szerencsés éjjelek amikor egyszer se, van, hogy többször.
Szokott a férjem is kelni hozzá ha nagyon kivagyok, de ő meg azért kel 5-kor mert 6-ra megy dolgozni, és ha többször kelős az éjjel, nem várom el, hogy abból az 5-6 órából amit alszik felkeljen hozzá. (Mert ő meg bagoly, nem tud 11 előtt elaludni).
Nappali szundik alatt tanulok, vagy egy kicsit eldőlök, de szunya alatt nyugtalan és résen kell legyek, hogy visszaaltassam ha felkel 30 perc után. 2x1-2x1,5 órát alszik.
Nappal jól elvan szerencsére, nincs sok sírás, de nem akarok 5-kor kelni. Az esetek mondjuk 60%-ban kel 5-kor, olyan 30% 6, vagy majdnem 6, és nagyon kevés 10% amikor 6:30 körül kel. Tehát képes rá!
Elfelejtetted megírni, milyen idös a pici, mert nem egészen mindegy.
De alapesetben csak annyit lehetne mondani, hogy igazán sokat nem tudsz tenni, idövel vagy átszokik késöbbre, vagy marad ez, mert ilyen tipusú!
Ha a pici alszik, nyugodtan feküdj le te is, az is segít, ha fél órákat alszol nap közben.
Mennyi idős?
Az enyém 1 eves, de már jó ideje 5 körül kel. Most kezd már átállni 1 alvasra talán... abban bízok , akkor tovább alszik reggel is.
Nagyon nem tudsz mit tenni?
Tényleg kellene, hogy mennyi idős a pici.
A gyerekeinknél szerintem az segített, hogy nem mentem be hozzájuk azonnal. Kis nyikorgásra, jókedvű gőgicsélésre szinte soha. Gyakran visszaaludtak még abból. Mostanra mindketten akár 1 órát még hömbölögnek, ébredeznek, pihennek, mire valójában hívnak és kelnének. A nagy 3 éves és 9-kor, a kicsi 1 éves és 8-kor kezdődik a napja. (Ugyanúgy, mint nálatok 8-kor fektetünk este.)
Akkor lehet tenyleg sok már a nappali alvas. Az enyém is sokszor felkel 30 perc után, aztán vagy visszaalszik vagy nem. Ha alszik délelőtt nehezebben alszik du... vagy kevesebbet. Lassan átállunk egyre. Persze ez nem egyik napról a másikra lesz. Kitartas! Tegnap csak du aludt 2 órát, ma reggel fél 7ig huztuk az alvast, jó kis segítséggel még de visszaaludt.
2es vagyok
Nálunk azt csinálja, hogy felkel, felül, és a kamerába nézve vár akár 20 percet is. Ha nem megyek át akkor teljesen megébred, és sírdogálni, és abból nem tud visszaaludni, csak mondjuk 2 óra múlva. Emiatt nem csinálom azt, hogy hagyom, hadd aludjon vissza, mert abból nekem lesz rosszabb.
A baj az, hogy ma nem riadtam fel arra hogy mocorgott, és kitudja mennyi ideje csücsükélt az ágyában. Mire átmentem, teljesen kinyílt a csipája. Ha az ébredése pillanatát elcsípem, néha visszatudom altatni.
Ma 5:20-kor keltem, ő addigra már a kis takarója bojtjával játszott. 4:40-kor fixen aludt még.
Nem altatnám vissza nappal, de akkor tudok tanulni 😔
Szerintem meg kellene próbálni az 1 alvást, viszont hulla fáradt 3-4 óra után tehát 9-10-kor már botladozik meg szédeleg, neki megy vállal az ajtókeretnek, elesik.
Ez ilyen átmeneti állapot lehet, hogy 2 alvás sok, 1 meg kevés.
Meg szerintem a napra ébred fel. Amikor napos a reggel (keleti szoba) akkor a redőnye mellett besüt icipicit, és szerintem úgy veszi reggel van, mert amikor borús a reggel akkor alszik 6:30 utánig.
Alig várom, hogy rövidüljenek a nappalok 😅
Detto. Most tettünk fel fényzaró rolót. Meg meleg is van mostanaban.
Igen átmeneti. Ki kell tartanunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!