Korán kelő gyermekek anyukái! Lehetséges a napirendváltoztatás?
Figyelt kérdés
14 hónapos lányom három napja 5:30-kor kel. Én ezt egy olyan jelzésnek veszem, hogy már elég kevesebb alvás neki. 19:30-20:00 körül szokott elaludni. Tudom, ezt kéne kitolni, viszont hallottam olyan rémhíreket, hogy úgy is korán fog kelni, max kimerült lesz... Ez mennyire igaz? Lehetséges kitolni a reggeli ébredést? Nekem elég nagy szükségem van arra az esti pár órára, takarítás, pihenés, szórakozás szempontjából, ezért nem mindegy, hogy fölöslegesen áldozom-e fel 😅 tudom, ki kell próbálni, mert minden gyermek más, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszönöm.2021. máj. 7. 06:37
1/11 anonim válasza:
Nálunk egyik gyerekkel se sikerült tolni a reggeli kelésen. A nagy 5 éves, mostanában alszik tovább (ő 2 éves korától nem alszik délután se).
2/11 anonim válasza:
Nálunk egyszer csak tovább aludt reggel. Mármint ma nem xD De úgy egyébként, nemrégiben 6 előtt volt az alap, most meg már inkább 7 körül ébred. A nappali alvásokban nem vettem észre változást vagy összefüggést. 2x alszik napközben, 30 perxtől kb 1,5 óráig terjedő intervallumban, nem tűnt fel, hogy bármi változna ha hosszabb vagy rövidebb ideig alszik. Ugyanúgy 8-körül alszik el ő is este.
3/11 anonim válasza:
15 honapos fiam 8 korul alszik el altalaban es negyed7kor ébred. Ha kesobb alszik el,akkor is ugyanakkor ébred,szoval nalunk nem vált be 😅
4/11 anonim válasza:
8,5 hós a lányom, 18 körül alszik el, reggel fél 5-kor ébred. (persze éjjel többször felébred)
Húzni a lefekvési időt este nem igazán tudom, mert nyűgös, fáradt már akkor. Párszor előfordult, hogy 19 óra után aludt el, de akkor is reggel ugyanúgy korán ébredt :) Szóval nálunk nem vált be a későbbi fektetés, pedig nagyon örülnék, ha legalább reggel 6ig aludhatnánk. :)
Napközben 2x, esetleg 3x alszik, összesen kb 2 órát.
5/11 anonim válasza:
Nálunk is, bármennyire kitoltam az esti fektetést, akkor is felkelt 6 vagy 6 előtt. Ugyhogy ezt hagytam. Most 2,5 éves és el hagyta a délutáni alvást. Nem teljesen de ritkán alszik el. Küzd dacol ellene, nekem meg nincs idegem órákig altatni. Most így, hogy nem alszik ebéd után, 19kor fürdés, és max. 19.45kor alszik már. Reggel 6.20kor kB. Én sem aludtam kicsinek, valószínűleg tőlem örökölte. Most is a 7 óra alvással elvagyok...
6/11 anonim válasza:
Nálunk is az van, hogy nem kel később, ha később is alszik el.
7/11 A kérdező kommentje:
Nem túl biztató válaszok :( igen én is elvagyok úgy, hogy 22kor fekszem le. Inkább az a baj, hogy reggel 5:30-tól nagyon hosszú a nap, még csak 7:17 van de már unatkozik a gyermek, most fogunk reggelizni, aztán elered az eső hamarosan... 🤷♀️🤦♀️
2021. máj. 7. 07:18
8/11 anonim válasza:
Nem. Több gyerekkel az a tapasztalatom, hogy megvan a bioritmusuk (kinek mi), amihez ragaszkodnak, és ez csak ovisan változik valamennyit, mert ott kötöttebb a napirend és több az élmény, de az sulisan lesz majd, hogy hétvégén tovább alszanak.
9/11 anonim válasza:
Nálunk saját maga kezdte kitolni az alvást.Kb másfél éves kortól fél 9 fele fektetek,7-8 között ébred.Én a helyedben pár napig megpóbálnám.A fél 8 fektetés lehet tényleg korai.
10/11 anonim válasza:
Nekem 7körül alszanak el, másfél évesek. 6-7 közt kelnek, nappal 1 órát alszanak. Én sem láttam változást, hiába később fektettem. Így legalább kialusszák magukat, meg nekünk is van este szabadidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!