Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan kelsz fel ezredszer...

Hogyan kelsz fel ezredszer egy éjszaka nyugodtan?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem megy. Másfél éves és ordítva ébred fel éjszaka. A legrosszabb, hogy nem alszik vissza, csak kb félálomba, ha visszatenném már visít. Járkálnom kell vele, hogy csend legyen. 3 hónapja megy ez.

5 kilót fogytam, mert olyan ideges vagyok egy ideje, mert nem hagy pihenni. Étvágyam semmi, erőtlen vagyok, fáj a fejem, fáradt vagyok.

Mégis inkább az bosszant, hogy feszült vagyok vele ilyenkor. Főleg amikor 20 percenként kel. Nem tudok nyugodt lenni ilyenkor. Ő is érzi. Nappal ő alszik, de nekem nincs erre időm.

Akik kelnek éjszaka! Hogyan tudtok nyugodtak maradni? Én sírni és üvölteni tudnék most már. (Természetesen nem csinálom ezt, de nagyon kiborít az egész.)

2021. ápr. 30. 22:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
Miért nincs időd napközben aludni vele? Szalad a ház, nincs kaja? Szard már le! Rendelj kaját, a ház megvár, aludj, mert rámegy az egészséged. Nincs időd... Azért érzed, hogy lenne?
2021. máj. 1. 13:06
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kelek nyugodtan ezredszerre, hanem feszülten. Nappal pedig alszom vele, mert az az 1-2 òra sokat szàmìt.
2021. máj. 1. 13:27
 13/25 anonim ***** válasza:
Sehogy nem tudunk nyugodtan kelni mi se, kérdező. Ez egy mítosz, hogy anya mindig türelmes, mindig nyugodt, mindig kedves, a nap 24 órájában rendelkezésre áll. Emberek vagyunk, és nem robotok. Ahhoz, hogy kedves és türelmes tudj maradni, szükséged van elegendő mennyiségű, és minőségű pihenésre, anélkül nem megy. Senkinek se menne, csak sok ember eleve nem is kerül ilyen helyzetbe, hogy ezt megtudja magáról. Hosszú távon a kialvatlanság mindenkit rendkívül ingerlékennyé és türelmetlenné tesz. Aki ezt tagadja, az igazán még nem volt kialvatlan.
2021. máj. 1. 14:44
 14/25 anonim ***** válasza:

“Nappal ő alszik, de nekem nincs erre időm.”

Ezt èn sem èrtem. Ha annyira kimerült, fàradt vagy le kell szarni mindent ès pihenni amikor a pici alszik. Mi fontosabb ha a baba el van làtva? A kaja? A takarítàs, hàztartàs? Ha ennyire megvisel a kelès, virrasztàs igenis ki kell hasznàlni az idôt amikor van lehetôsèg pihenni aludni nem ördögtôl való ez.

2021. máj. 1. 15:39
 15/25 A kérdező kommentje:

Van egy 9 évesem is. Ő itthonról tanul, segíteni kell folyamatosan az online órák miatt, ráadásul ha vége az óráknak mindig van házi is, azt csináljuk ebéd után. És akkor még erre jön minden egyéb teendőm.

A nagyobb miatt próbálkozom este, hogy csend legyen, mert neki másnap elég kemény az iskola így. Sokszor lejövök az emeletről éjjel a kicsivel és lent fent vagyunk (ha már tényleg nem tud visszauldni.)

Itt vagyok 27 éves, ez előtt az online oktatás előtt naponta sportoltam, imádtam. Teljesen kivagyok, hogy hamarosan nyit az edzőterem ahova járok, de még erőm sincs rágondolni, nemhogy elmenni. Amit előtte minden nap csináltam!!!! Nem akarok menni minden nap 2 gyerek mellett. De már a hobbimra sem lesz energiám. Ez egy rémálom.

A páromra ebben nem számíthatok, sajnos.

2021. máj. 1. 17:56
 16/25 anonim ***** válasza:
Mamánál nem aludhat 1-1 éjszakát?
2021. máj. 1. 18:18
 17/25 anonim ***** válasza:
De miben nem szàmíthatsz a pàrodra? Hogy a sajàt gyerekeivel legyen ès mentesítsen nèha pàr óràra amit magadra fordíthatsz?vagy èppen csak szusszansz egyet? Ha hazaèr a munkàból csak van velük gondolom. Ha nem, ott kezdôdnek a gondok
2021. máj. 1. 18:22
 18/25 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nekem egy-két óra vagy nap már nem lenne elég ahhoz, hogy jobban legyek, valaminek alapjaiban változnia kellene az éjszakáinkat illetően :(

A párom orvos és emiatt a covid őrület miatt alig van itthon, rengeteget dolgozik. Nem fogom kitenni annak, hogy amikor itthon alszik, akkor neki kelljen ugrálni a gyerekhez. Ezt most valahogy nekem kell megoldani, mert ha ő megy fáradtan dolgozni, annak súlyosabb következményei is lehetnek, én jobban "ráérek" ezzel kínlódni, mert csak nem dolgozok.

Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam, hogy azt mondjátok ti sem tudtok türelmesek lenni annyira.

2021. máj. 1. 19:43
 19/25 anonim ***** válasza:
50%

Esetleg azt próbáltad, hogy nem kelsz fel hozzá rögtön? Természetesen nem arról beszélek, hogy hagyod sírni egész éjszaka, csak vársz egy pár percet, hátha magától is megnyugszik.

Én kislányom még 2 évesen is így kelt, üvöltött mint a sakál minden este. Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy hagyom kicsit, nézzük mit reagál. Visszaaludt egyedül :)

2021. máj. 1. 19:52
 20/25 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy voltunk mint a 9-es válaszoló.

A fáradtság győzött 8 hónapos korában,magunk közé tettem,mikor már sírtam a kimerültségtől.

Pedig addig külön aludt,2-3-szor kelt.

Aztán ezt elvágták és ahogy te is írod,ordítva kelt éjjelente akár 6-7-szer is.

2 hét után feladtam az elveimet,nem bírtam tovább

Azóta alszunk legalább,most lesz 1 éves.

Talán szép lassan vissza tudjuk majd szoktatni.

Kitartást nektek!

2021. máj. 1. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!