Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a hajnali...

Hogyan szoktassam le a hajnali karban alvásról a babámat?

Figyelt kérdés

2 hónapos múlt a kisfiam. Mindig is karban aludt el, de utána mindig letesszük a kiságyba. Ez este még működik is, 8-kor leteszem és valamikor 11 és fél 1 között kel fel először szopizni. Viszont hajnali 1 és 5 óra között minden éjjel eljön az a pont, amikor felébred, kiveszem, karban visszaaltatom, de nem tudom már letenni a kiságyba. Ugyanis általában amint leteszem, felébred. De ha nem is egyből, maximum fél óra után már nyöszörög, ha nem veszem ki, akkor meg sír. Karban viszont alszik reggelig, csak így én nem alszom. Próbáltam, hogy ilyenkor lefektetem magam mellé és ölelem, ez néha beválik, de sokszor így sem alszik el, csak ha felveszem. És nem is szeretném erre rászoktatni.

Jobb esetben csak 5 körül kezdi el ezt, de van, hogy már hajnali 1-2 órától virrassztok vele reggelig. Mi lehet ennek az oka? Mielőtt ilyen választ kapnék: nem én szoktattam rá. Igaz, hogy születése óta csak karban alszik el, de utána mindig leteszem a kiságyba és eddig ez jól működött. Alvástréning, sírni hagyás nem jöhet szóba. Inkább az okát szeretném megtalálni és azt kezelni. Nem tudom később fektetni, este 8-ra kifárad. Esetleg lehet, hogy nappal túl sokat alszik? Tapasztalatok, ötletek érdekelnek, mert már hulla vagyok. 😄

2021. márc. 15. 08:16
 1/1 anonim ***** válasza:
Az én fiam is csinálta ezt, de már leszokott róla, 5 hónapos. Viszont ő egyáltalán nem marad meg a kiságyban, velem alszik.
2021. márc. 15. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!