Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 11 hetes babát hogyan szoktass...

11 hetes babát hogyan szoktassunk a kiságyba? (Nem alvástréning)

Figyelt kérdés

-Éjszaka velünk alszik egy ágyban, szopizva alszik el, jelenleg 1x-2x kel pelus csere és szopi miatt. (ISZSZ baba)

-Napközben hurciban alszik, illetve egyszer reggel cicin/karban alszik

Az a baj, hogy hiába próbáljuk ringatva / akárhogy elaltatni, mikor letesszük akár a kiságyba, akár a nagyágyba/ babafészekbe mindig felébred es vagy üvölt vagy kipattannak a szemei.

Próbáltam azt is, hogy az oldalára fordítom, egyik kezem a vállán, másikkal a popsiját paskolom ütemesen + a szokásos altatás kor énekelt dal + fehér zaj + “ssshhh” a fülébe... ez van, hogy sikerül es nagy nehezen elalaszik, ám utana par perc es felébred, sír, hiába vagyok mellette... egyszer amikor azt hittem, elaludt, kimentem a szobából, s kisvártatva vészes üvöltés be kezdett, majd megfulladt es meg is karmolta magát...

Lehet, hogy még az idegrendszere nem érett meg rá?

Nagyon szeretem az igény szerintiséget pl szopiban, evvel nincs baj, de alvásnál jo lenne, ha legalabb az elejen néha aludna egyedül, mert gyakorlatilag vagy semmit sem tudok csinálni mellette, vagy az elől hurci miatt leszakad a derekam es a labaim mert egész nap altataskor es akvaskor ami egy nap legalabb összesen 4 ora, le sem ülök...

Valakinek van valami használható tippje ami nem durva alvás tréning vagy csak annyi, hogy majd megérik az idegrendszere?

Köszönöm előre is

2021. márc. 15. 07:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek! Nem akartam vitat szítani. :)

En abban hiszek, hogy az elso három hónap az valóban a negyedik trimeszter amikor szükségük van az anya közelségére es ezt nem vonom meg tole. Azonban a későbbiekben szeretnem, ha tudna a kiságyban aludni. Nyilván akkor sem fogom elvárni tole, h magat nyugtassa meg, mert en ebben személy szerint nem hiszek. Viszont abban igen, h szeretettel es válasz kész neveléssel igenis be lehet “szoktatni” a kiságyba vagy adott esetben a nagy ágyra egyedül; csak kiváncsi vagyok, hogy mas is keresztülment - e ilyenen es jobb lett-e, stb

2021. márc. 15. 09:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, úgy csináld, ahogy Neked és a kisbabádnak a legjobb. Ha úgy érzed, hogy melletted alszik nyugodtan a baba, akkor altasd magad mellett. Ne akard csak azért átszoktatni a kiságyba, mert mások szerint így helyes. Ha meg nagyon kényelmetlen így neked, akkor türelmesen, következetesen a kiságyba teszed aludni. Mindig. Ha sír, megnyugtatod és újra visszateszed a kiságyba. Ha kell százszor, vagy akár ezerszer. Teljesen mindegy, aludni így se úgy se fogsz még egy darabig. ;)
2021. márc. 15. 13:00
 13/17 anonim ***** válasza:
19%

Huuu, van nektek életetek?

És szexuális életetek?

Baba eszik, büfi, pelus, ének, alvás

Ha nagyobb nyilván játék,mese is, de ha alvás, akkor be és kész. Amelyik kezdettől így van szoktatva, csak akkor sír, ha valami nem jó neki

Ez következetesség kérdése.

En biztos nem hurcolnám magamon. Hogy mész wc-re? Van időd szőrteleniteni vagy fodrászhoz, körmöshöz menni?

Férjed elégedett igy veled/gyerekkel vagy épp a vele való kapcsolatoddal?

Vagy csak beletörődik hogy ez van?

Ilyen idős korba csak az alvástréning van, meg a lehetőség gondolkodni rajta, hogy a következő gyerekkel is így fogod-e csinalni.?!

A kötődő nevelés nem itt kezdődik csak most ez a baromság a trendi es a sok hülye megy utána...

2021. márc. 15. 14:24
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igazából éjszaka nekem is jobb egyelőre, ha mellettem van, ő is jobban alszik, csak egyszer ébred fel es egyből szopival 5 perc alatt vissza alszik 6-ig. Neki is es nekunk is jobb igy. Majd ha nagyobb lesz, alhat ejjel a kisagyban.

A hordozva altatás is azert problema, mert ahogy egyre nehezebb, azert megterhelő naponta többször igy látszani, mert van, h a kendoben alszik 2 órákat is, ellenben, ha az agyon altatom, akkor max 15-20 perc. Ezért lenne hosszabb tavon jo, ha legalabb kezdetben egy alvást sikerülne kiváltani a kisággyal, hogy szokja.

Kedves utolsó! Nem szep, h beszologatsz, direkt nem olyasvalakitol várok valaszt, mint te, mert a véleményünk es a vilagnezetunk alapjáraton nem egyezik. Akkor en is mondhatnám, h te pedig régimódi kegyetlen módszerrel altattad a kisbabadat ezek szerint, mint egy robot... ez a te szíved joga, de másikat akik nem ugy csinaljak, nem kell elítélni.

Egyébként koszi szepen, ezek mellett is van idom magamra, illetve a ferjem nem egy bunkó es érzéketlen, edukalatkan ember vagy kiskamasz, aki nem érti meg, h most kicsit átrendeződtek a dolgok egy kis időre. Mivel most Home officeban van, o is napi egyszer van, h felveszi magára a babát es közben dolgozik amíg o alszik. :)

2021. márc. 15. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:
#14-re: Akkor szerintem most még hagyd, hadd aludjon melletted. Lehet, hogy másik hordozóeszköz után kellene nézned, ha ilyen jól alszik rajtatok a kicsi. Ha eddig kendővel hordoztál, lehet, hogy jobb lenne már a csatos hordozó. Én is sokat altattam kendőben. Elalvás után érdemes 20 percet várni, nagyjából ennyi idő, amíg a baba a mély alvás fázisába kerül. Utána próbáld letenni a kiságyba. És szuper, hogy apuka is hordoz.
2021. márc. 15. 15:57
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

13 as vagyok..

Megnezheted kikből vannak a most semmire kellő, youtuber, anyámasszony katonái, akikről első blikkre eldönthetetlen fiú vagy lány...

Azokból akik az iszsz kezdetének idején születtek.

Ja én se hagytam sírni, egyszerűen kezdettől arra neveltem, amire én szerettem volna. Nem volt benne semmi kegyetlen. De komolyan, magadra kötve alszik... tudsz róla, hogy a gyerek oviba is fog járni, es az elszakadás mennyivel gázabb lesz a lelkének?

4.trimeszter egy újabb agyrém, amivel hülyítik az arra fogékony egyéneket. Istenem...

Egyebkent nem beszologatas volt, hanem az őszinte véleményem. Ja és az apa férfi is igényekkel, ha ez hátterbe szorul , gáz, akkor is ha ő azt mondja nem az, aztan persze balhezol, ha egyedül oldja meg(szarabb esetben mással) szükségleteit

2021. márc. 16. 07:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok. Nem értem, hogy jön ide az apa meg a szükségletei. Ti csak éjszaka, a hálószobában tudtok házas életet élni...?

Azt meg nem igaz, hogy nem lehet megérteni, hogy van olyan gyerek, aki születésétől kezdve nem tud a kiságyban elaludni. Őket nem lehet sírni hagyás nélkül kiságyba szoktatni.

2021. márc. 16. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!