Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 11 hetes babát hogyan szoktass...

11 hetes babát hogyan szoktassunk a kiságyba? (Nem alvástréning)

Figyelt kérdés

-Éjszaka velünk alszik egy ágyban, szopizva alszik el, jelenleg 1x-2x kel pelus csere és szopi miatt. (ISZSZ baba)

-Napközben hurciban alszik, illetve egyszer reggel cicin/karban alszik

Az a baj, hogy hiába próbáljuk ringatva / akárhogy elaltatni, mikor letesszük akár a kiságyba, akár a nagyágyba/ babafészekbe mindig felébred es vagy üvölt vagy kipattannak a szemei.

Próbáltam azt is, hogy az oldalára fordítom, egyik kezem a vállán, másikkal a popsiját paskolom ütemesen + a szokásos altatás kor énekelt dal + fehér zaj + “ssshhh” a fülébe... ez van, hogy sikerül es nagy nehezen elalaszik, ám utana par perc es felébred, sír, hiába vagyok mellette... egyszer amikor azt hittem, elaludt, kimentem a szobából, s kisvártatva vészes üvöltés be kezdett, majd megfulladt es meg is karmolta magát...

Lehet, hogy még az idegrendszere nem érett meg rá?

Nagyon szeretem az igény szerintiséget pl szopiban, evvel nincs baj, de alvásnál jo lenne, ha legalabb az elejen néha aludna egyedül, mert gyakorlatilag vagy semmit sem tudok csinálni mellette, vagy az elől hurci miatt leszakad a derekam es a labaim mert egész nap altataskor es akvaskor ami egy nap legalabb összesen 4 ora, le sem ülök...

Valakinek van valami használható tippje ami nem durva alvás tréning vagy csak annyi, hogy majd megérik az idegrendszere?

Köszönöm előre is

2021. márc. 15. 07:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Követem, enyém 5 hónapos és szóról szóra ugyanez még mindig.
2021. márc. 15. 08:07
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak a következetesség vált be. Ha egyszer elkezded a szoktatást, ne kavard meg azzal, hogy néha mégis engedsz. Nem kell sírni hagyni, felveheted megnyugtatni, de úgy kell lerakni, hogy nyugodt és még nem alszik. Az én lányom is 3 hónapos volt, amikor végleg a kiságyba szoktattuk, mondjuk elég könnyen ment, mert ő azért fél órákat előtte is aludt benne (rajtam meg 3mat :D). És egyébként amint elkezdett éjjel a saját ágyában aludni, meg nappal is a csukott ajtó mögött sötétben, már rögtön kevesebbszer kelt. Mondjuk már egy éves, és kétszer még mindig kel, de már egyedül alszik el az ágyban.
2021. márc. 15. 08:15
 3/17 anonim ***** válasza:
29%
Az idegrendszerével biztosan nincsen baj. Az én gyerekem az első naptól kezdve a saját ágyában alszik és semmi ilyen problèma nem áll fent, amit leírtál. A többi részhez én nem tudok érdemben hozzászólni a fenti okok miatt, de a kettes jó tippeket adott.
2021. márc. 15. 08:26
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Kedves utolsó, en ezt a cikket olvastam [link]

Illetve azt hallottam, hat hónapos kor elott az idegrendszeruk nem érett meg még, [link]

2021. márc. 15. 08:39
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Persze, nyilván nem érett az idegrendszerük még. Nem is arra gondoltam, hanem arra, hogy az en gyerekem nem sír fulladásig ha az ágyába rakom, mert azt szokta meg. Ez nem az idegrendszere miatt van, hanem az miatt, hogy a te gyereked megszokta, hogy veled/veletek alszik egy ágyban és nem érti, hogy most miért akarod "kipaterolni" onnan. Hogy hová tűnik a biztonság, amiben eddig volt. Azért sír.
2021. márc. 15. 08:49
 6/17 A kérdező kommentje:
Ertem; köszönöm! Akkor ennek tükrében -szerinted pl- mi lehet a megoldás? Nek tudtam, h ilyen pici korban kialakul szokás náluk. Kendoben alszik akar 2 órát is, ha a nagy ágyon altatom paskolassal ha elalszik is max csak 15-20 perc
2021. márc. 15. 08:55
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát én születése óta próbálom kiságyban altatni a fiamat, de esélytelen. Ha ott hagyom, nem elalszik, hanem üvölt (én meg nem vagyok híve a sírni hagyásnak). Hiába simogatom vagy bármi, nem tud ott elaludni magától. Pedig mindig próbálkozom vele újra és újra. Szerintem meg kell rá érniük. De az biztos, hogy nem szoktatás kérdése.
2021. márc. 15. 08:55
 8/17 anonim ***** válasza:
Nagyon jó ez a cikk, kérdező, köszi. 1. voltam
2021. márc. 15. 09:08
 9/17 anonim ***** válasza:
68%
Mint 7. Figyelj 5, te nem tudod, milyen, amikor éjszakákat nem alszol, mert ki-be pakolod a gyereket, aki nem és nem marad ott. Én már mindent próbáltam: a kiságy babaöbölszerűen az én ágyam mellett van, egyik oldali rács levéve, és volt olyan, hogy már én is félig a kiságyban feküdtem vele. Még szoptattam is ìgy, közben rettegtem, hogy leszakad alattunk. Hátha elalszik úgy. Nem és nem... és elég szar, hogy miután ennyit küzd az ember, mások jönnek és kioktatják, hogy te kis butus, hát csak nem csinálod elég jól, nem azt szokta meg. Értsd meg, hogy lehetetlen ott altatni, mert nem alszik ott. Nincs mit megszoknia. Na. Szóval a kérdés továbbra is az, hogy az ILYEN eseteknél mi lett a megoldás.
2021. márc. 15. 09:15
 10/17 anonim ***** válasza:
5 vagyok. Igen 9es...azért írtam, hogy tippet nem tudok adni, hogy hogyan szoktassa át, mert nekem nincs ilyen gondom...csak az idegrendszeri érettségre adtam választ. Nem bíráltam a kérdezőt azért, mert maguk között altatta a babát. Egyébként meg bocs, de ne én legyek már a sz*r, szem*t alak, hogy a gyerekemmel nincsenek ilyen jellegű problémáim, hogy nem alszik a saját ágyában. És ha te butusnak hiszed magad az a te bajod. Na bumm...
2021. márc. 15. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!