Egyedül aludt a babátok?
Nekem mindkettő egyedül aludt, illetve alszik. 4,5 éves a fiam, 8 hónapos a lányom. A fiamnak mesélek este, mert szereti, de ringatni, altatgatni, popót rázni sosem kellett egyiküknél sem.
Nyilván gyerekfüggő is, ahogy előttem írták többen, de én úgy gondolom, hogy nem elhanyagolható a szoktatás sem. Mindketten első naptól megszokták, hogy kiságy=alvás, sőt cumi=alvás, mert azt is csak akkor kaptak. Abszolút összekötötték ezt a 2 dolgot az alvással, és sosem lázadtak ellene. A cumiról pedig kb. másfél évesen 2-3 nap alatt gond nélkül leszokott a fiam. De elfogadom, hogy szerencsém is volt, és vannak olyan mentalitású gyerekek, akik valamiért egyik napról a másikra kitalálják, hogy ez így nekik már nem jó. Mint mondtam, a lányom 8 hónapos, vele még bármi változhat, bár nem úgy tűnik.
Meg hát egy bizonyos kor után már attól is függ a dolog, hogy mennyire lehet palira venni az embert. Megnézném azt a két évest, aki rá tudna venni, hogy minden este 2 órát vakargassam a hátát, mielőtt kegyeskedik aludni...
Első perctől kiságyban aludt, 3 hónapos koráig voltunk vele egy szobában egy kihúzhatós kanapén, majd mi jöttünk ki, így ő észre sem vette :)
Azóta egyedül alszik, olyan 7-8 hós korától nem is ébred. Most 18 hónapos, elalvaskor kicsit simizzük a fejét majd 10 perc és kijövünk.
Olyan 13-15 hó között kezdtük arra szoktatni, hogy nem várjuk meg míg elalszik, eleinte kicsit sírt, akkor visszamentunk, de végül elértük, hogy ott tudjuk hagyni, így magától alszik el többnyire.
Szerintem ez így nagyon jó volt, barátnőim szenvednek az együttalvas, csak cicin elalvas miatt.
Ja és kezdetektől felvaltva altattuk a férjemmel, így nem ragaszkodik hozzám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!