Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egyedül aludt a babátok?

Egyedül aludt a babátok?

Figyelt kérdés
Egy éves a lányom és nagyon rossz alvó. A mai napig ringatni kell hogy elaludjon, mert amikor pici volt sose aludt el magától, vagy szopizva vagy cumisüvegen. Most viszont lesz egy tesója, és nem szeretném ugyan azt a hibát elkövetni. Anyukám szerint hagyni kell a babát hogy egyedül aludjon el. Van itt valaki aki ezt alkalmazta? Megetette és letette, aztán a baba egyedül aludt el? A lányom 11 kg és számomra fájdalmas az altatása, hátam, nyakam leszakad. Nagyon hálás lennék ha valaki akinél ez bevált leírná a tapasztalatát!

2021. febr. 24. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%
A lányom újszülött kora óta olyan, hogy megetettem, beraktam az ágyába és aludt. Szerencsém volt vele. A most egy hónapos öccse már más, pedig semmit nem csinálok másképp. Sokszor csak kézben alszik el, de próbálom erről leszoktatni, és több-kevesebb sikerrel már ő is alszik egyedül. Lehet, hogy csak vele is szerencsém van, vagy tényleg bevált, hogy nem ringattam állandóan.
2021. febr. 24. 12:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek függő. Pár hetesen nekem is elaludt a kiságyban, azt hittem én vagyok az élet császára, aztán egy többet bukott, kiderült hogy refluxos és minden etetés után 20 percig függőlegesben kellett tarsuk hogy ne bukjon mindent vissza, így az éjszakai evések során megszokta a kézben elalvást. Jó nem panaszkodom,mert 4 és fél hónapos korától át alussza az éjszakát és 10 perc alatt elalszik ikeas fotelben ringatózva, de akkor is ki vagyok ezektől a "rosszul szoktattad" megjegyzésektől. Lassan le fog szokni, már nehezen talál kényelmes pozíciót rajtam :)
2021. febr. 24. 12:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkettő egyedül aludt, illetve alszik. 4,5 éves a fiam, 8 hónapos a lányom. A fiamnak mesélek este, mert szereti, de ringatni, altatgatni, popót rázni sosem kellett egyiküknél sem.

Nyilván gyerekfüggő is, ahogy előttem írták többen, de én úgy gondolom, hogy nem elhanyagolható a szoktatás sem. Mindketten első naptól megszokták, hogy kiságy=alvás, sőt cumi=alvás, mert azt is csak akkor kaptak. Abszolút összekötötték ezt a 2 dolgot az alvással, és sosem lázadtak ellene. A cumiról pedig kb. másfél évesen 2-3 nap alatt gond nélkül leszokott a fiam. De elfogadom, hogy szerencsém is volt, és vannak olyan mentalitású gyerekek, akik valamiért egyik napról a másikra kitalálják, hogy ez így nekik már nem jó. Mint mondtam, a lányom 8 hónapos, vele még bármi változhat, bár nem úgy tűnik.

Meg hát egy bizonyos kor után már attól is függ a dolog, hogy mennyire lehet palira venni az embert. Megnézném azt a két évest, aki rá tudna venni, hogy minden este 2 órát vakargassam a hátát, mielőtt kegyeskedik aludni...

2021. febr. 24. 13:01
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

Első perctől kiságyban aludt, 3 hónapos koráig voltunk vele egy szobában egy kihúzhatós kanapén, majd mi jöttünk ki, így ő észre sem vette :)

Azóta egyedül alszik, olyan 7-8 hós korától nem is ébred. Most 18 hónapos, elalvaskor kicsit simizzük a fejét majd 10 perc és kijövünk.

Olyan 13-15 hó között kezdtük arra szoktatni, hogy nem várjuk meg míg elalszik, eleinte kicsit sírt, akkor visszamentunk, de végül elértük, hogy ott tudjuk hagyni, így magától alszik el többnyire.

Szerintem ez így nagyon jó volt, barátnőim szenvednek az együttalvas, csak cicin elalvas miatt.

Ja és kezdetektől felvaltva altattuk a férjemmel, így nem ragaszkodik hozzám.

2021. febr. 24. 13:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A kicsivel próbáld meg hogy nem ringatod. Esetleg csak heverj el sötétben és fektesd magadra, ha magától nem alszik el, de ne setalgass. Ezt pl lehet bírni sok kilosak is. A másik hogy beteszed az agyba és akkor hagyod sírni előbb utóbb megszokja. De nekem ehhez nem lenne szívem. Viszont tény, hogy működik.
2021. febr. 24. 13:52
 16/16 anonim válasza:
Köszönöm hogy ennyien írtatok! Nagyon hálás vagyok! És köszönöm ezt a rengeteg tippet.
2021. febr. 24. 14:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!